2024.03.19, Kedd
Ezzel a szakasszal épül tovább kelet felé az M9-es gyorsforgalmi út
illusztráció - Kárpáti László/magyarepitok.hu

Ezzel a szakasszal épül tovább kelet felé az M9-es gyorsforgalmi út

magyarepitok.hu

2021.09.28. 08:33 - Hegedűs Gergely

Egy több mint 12 kilométeres, új nyomvonalon vezetett kétsávos utat készítenek elő, amely négysávossá fejleszthető.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hirdetménye szerint az UTIBER Kft., az UVATERV Zrt. és a Pannonway Kft. készíti elő az M9-es gyorsforgalmi út 51-es főút és 54-es főút közötti szakaszát.


A kapcsolódó beruházásokkal való összhangra is figyelni kell

A nettó 62,35 millió forintos szerződéses értékű projektben a nyertesek feladata többek közt a Környezeti Hatástanulmány elkészítése, a környezetvédelmi engedély megszerzése és a településrendezési tervek módosítása lesz. További feladat a kapcsolódó beruházásokkal az összhang vizsgálata és megteremtése.

A NIF beruházása az M9-esnek a szekszárdi Szent László hídhoz már korábban megépült szakaszát építi tovább kelet felé.

Az 51-es úttól az 54-es útig tartó szakasz a kiírás alapján új nyomvonalon jön létre mintegy 12,3 kilométeres hosszúsággal. Az új út kétsávos lesz, de távlatban négysávos autóúttá fejleszthető, várhatóan 2 csomópont épül meg hozzá.


Így alakul ki Magyarország körkörös közlekedése

A közbeszerzés azt is rögzíti, hogy „a lehető legnagyobb mértékben figyelembe kell venni a korábban elkészült tervekben rögzített nyomvonalat, továbbá a már elkészült, 6-os főútig tartó szakasz vonatkozásában a szintbeni csomópont fejlesztését.”

A hazai útépítés stratégiája szerint az eddig főváros centrikus gyorsforgalmi úthálózatot az elkövetkező években gyűrű irányú elemekkel egészítik ki, lehetővé téve a Budapestet elkerülő körkörös közlekedést. Ennek egyik része az M9-es út, amelynek végleges nyomvonala még egyeztetés alatt áll. A korábbi sajtóhírek szerint az M9-es Szombathelyet, Körmendet, Zalaegerszeget érintve jut majd Kaposvárig, ahonnan Dombóvár és Szekszárd irányba folytatódhat, majd a meglévő Szent László hidat felhasználva jut át a Dunán az Alföldre.

ÚtépítésM9-es főútSzekszárdUvaterv Zrt.Utiber Kft.Pannonway Építő Kft.tervezés

Hírlevél

Hirdetés