2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A Dunántúlon 50 kilométernyi főút négysávosodik: lezárult az első közbeszerzés
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Dunántúlon 50 kilométernyi főút négysávosodik: lezárult az első közbeszerzés

magyarepitok.hu

2022.01.12. 07:57 - Hegedűs Gergely

A két város között létrejövő gyorsforgalmi út a jelenleg túlterhelt 74-es főutat tehermentesíti.

Hirdetés

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en közzétette a 74-es főút Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti szakaszára vonatkozó közbeszerzés végeredményét. A hozzávetőlegesen 50 kilométer hosszúságú útszakasz négysávosítását az UTIBER Közúti Beruházó Kft., a Pannonway Építő Kft. és az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. készíti elő.

Ahogy az a projekt tavaly júliusi sajtóeseményén kiderült, a két várost összekötő gyorsforgalmi út új nyomvonal kiépítését jelenti majd.


Települési elkerülő szakaszok nyomvonalvizsgálata is a feladatok közt

A két várost jelenleg a kétsávos 74-es főút kapcsolja össze. A beruházást az indokolja, hogy a tervek szerint az M9-es gyorsforgalmi út nem érinti majd Nagykanizsát, miután a nyomvonala a Zalaegerszeg és az M7-es autópálya között a leendő M76-os úttal lesz azonos.

Ugyanakkor a 74-es főúton jelentős a teherforgalom, és a nyári szezonban nagyon sok az átutazó külföldi turista; emiatt alternatív megoldásra van szükség.

A most megjelent hirdetmény szerint a nyertesek feladata egy döntéselőkészítő diszpozíciós tanulmányterv elkészítése, továbbá települési elkerülő szakaszok nyomvonalvizsgálata a diszpozíciós tanulmánynak megfelelően.

MIndezek mellett a teljeskörű Környezeti Hatástanulmányt (KHT) is el kell készíteniük, és meg kell szerezniük a környezetvédelmi engedélyt.

ÚtépítésUtiber Kft.Uvaterv Zrt.Pannonway Építő Kft.ZalaegerszegNagykanizsa74-es főútgyorsforgalmi utak

Hírlevél

Hirdetés