2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Kerékpárút épült a Balaton-parttól Somogy híres fürdőjéig
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Kerékpárút épült a Balaton-parttól Somogy híres fürdőjéig

mti, magyarepitok.hu

2023.12.20. 12:00 - Szabó Ákos

A két ütemben megvalósult projekt második felét decemberben adta át a Colas, az első szakaszt pedig a SWIETELSKY Magyarország kivitelezte.

Hirdetés

Teljessé vált a napokban a Fonyód és Buzsák-Csisztapuszta között futó kerékpárút, a pálya második, déli része a napokban készült el - közölte Fonyód önkormányzata. A közvetlenül a Balatoni Bringakörből induló első, északi szakaszt a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezte – 2022 nyarán írtunk részletesen a projektről. A második, most elkészült ütemet pedig a Colas Út Zrt. építette fel, erről itt számoltunk be.

A teljes hosszát tekintve nettó 218 millió forintból megvalósult kerékpárúttól az önkormányzat azt várja, hogy

  • a munkavállalók mobilitásának elősegítésével kedvező hatást gyakorol a foglalkoztatásra,
  • kielégíti a kerékpáros turisták igényeit a nyári turisztikai szezonban,
  • tovább javítja a gyógyvizéről híres Csisztafürdő elérhetőségét,
  • valamint hozzájárul a szezon meghosszabbításához.

 

 

A Fonyód és Csiszta közötti távolság mindössze öt kilométer, de korábban huszonöt kilométert kellett kerülni, ha az emberek egyik településről a másikra akartak eljutni

 - mondta Kara Lajos, Buzsák polgármestere. Hozzátette, hogy gyönyörű tájakon át vezető aszfaltozott út kedvezőtlen időjárási körülmények között is használható, megkönnyíti a munkába járást, népszerűsíti a sportos életmódot.

 

Közelebb lesz Somogy belsejéhez Fonyód

Hidvégi József, Fonyód polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az útnak köszönhetően a buzsákiaknak és táskaiaknak "sokkal közelebb lesz Fonyód", így nem feltétlenül kell Marcali felé menniük bevásárolni.

Fontos, hogy ne csak a balatoni fürdőzés jelentsen turisztikai programot, hanem más lehetőségeket is megnyissunk a vendégek számára - hívta fel a figyelmet a polgármester, hangsúlyozva, a kerékpáros turizmus új lendületet kaphat a beruházástól.

A fonyódi önkormányzat közleménye idézte Móring József Attilát, a térség országgyűlési képviselőjét is, aki hangsúlyozta:

régi célkitűzés volt, hogy megszűnjön Buzsák zsáktelepülés-jellege, a kerékpárúttal ebben jelentős lépést tettünk meg, a község kinyílt a Balaton felé.

ÚtépítésColasSwietelsky Magyarország Kft.FonyódCsisztapusztaBuzsákkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés