2024.06.16, Vasárnap
Kockakő helyett aszfalttal és zöld szigetekkel újult meg a pesti belváros egyik utcája a HE-DO kivitelezésében
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Kockakő helyett aszfalttal és zöld szigetekkel újult meg a pesti belváros egyik utcája a HE-DO kivitelezésében

magyarepitok.hu

2024.05.23. 08:01 - Hegedűs Gergely

A HE-DO befejezte a kivitelezési munkákat a Csengery utca I. építési szakaszán – értesült a magyarepitok.hu.

Hirdetés

A főváros VI. kerületben a Csengery utcában, a Szondi utca és Aradi utca közötti szakaszon a munkálatok szeptember végén indultak. A projektben a belvárosi utca útpályája és járdája is megújult, ugyanakkor jelentős zöld felületek jöttek létre.


Az aszfaltos járdák helyére térkő burkolat került

A beruházásban a szakemberek a régi, 10 méter széles kockakő útburkolatot és a kétoldali aszfalt járdát elbontották és újjáépítették. Az útpálya 3,5 méterre szűkült, cserébe az egyik oldalon 45 fokos, a másik oldalon párhuzamos parkolósáv épült ki zöld szigetekkel.

Az új út a kockakőt leváltva aszfalt burkolatot kapott, ugyanakkor az újrafelhasználás jegyében a kockakövek nagy részét a parkoló sávokba építették vissza. A régi, nyomvonalakkal tarkított aszfaltos járdák helyére térkő burkolat került.


Vezetékes öntöző rendszer gondoskodik a növényekről

A fejlesztés további fontos elemeként a megújult utcában 20 darab oszlopos platánfát, valamint közel 1700 bokrot és cserjét ültettek ki a kockakő burkolat helyén újonnan létesített zöld szigetekbe. A növények jólétéről vezetékes öntöző rendszer és speciális ültetőközeg gondoskodik a belvárosi környezetben.  A szigetekbe ültetett növényeket díszkerítés óvja a közlekedőktől, kutyáktól.

Mindezeken túl új padok, hulladékgyűjtő edények, kutyapiszok gyűjtő edények, kutyaitatóval ellátott ivókutak és virágládák fokozzák az utca komfortszintjét. A gyalogosokat pollerek védik a járművektől a csomópontok környezetében.

Galéria

ÚtépítésútfelújításHE-DOTerézváros

Hírlevél

Hirdetés