2024.03.19, Kedd
240 tonnával tesztelik a 47-es út új körhídját
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

240 tonnával tesztelik a 47-es út új körhídját

magyarepitok.hu

2018.02.09. 15:08 - Antal Zsófia

A Colas és a Délút által épített hódmezővásárhelyi elkerülőn március végén már közlekedhetnek az autósok, amennyiben a híd sikeresen vizsgázik a próbaterhelésen.

Hirdetés

Pénteken és szombaton zajlik a Colas Zrt. és a Délút Kft. által kivitelezett hódmezővásárhelyi elkerülőn a kopáncsi körhíd próbaterhelése, mely a különleges műtárgyak esetén előírható – tájékoztatott a helyszínen Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője. Pénteken statikus próbaterhelés történik hat, egyenként negyven tonnával megterhelt teherautó segítségével. Ezek minden támaszközben negyed órát töltenek el, miközben a szakemberek megmérik, hogyan hajlik és feszül a híd.

Szombaton kerül sor a dinamikus próbaterhelésre (szintén mérés mellett), mely során ugyanezek a teherautók különböző sebességgel hajtanak végig a hídon. A mérési eredményeket két-három hét alatt értékelik ki, s utána indulhat a műszaki átadás-átvétel. Ha minden rendben zajlik, akkor március végére megtörténik a szakasz részleges forgalombahelyezése – ismertette a szóvivő.

A képre kattintva galéria nyílik!

A körhíd összesen 9 szerkezetből áll: a vasútvonal feletti hídból, a főút feletti négy hídszerkezetből, illetve a két-két fel- és lehajtó ág hídjaiból. A 47-es főút feletti hídrészekhez négy-négy íves acél gerenda tartozik, amelyek hossza 23-25 méter között változik, súlyuk pedig páronként körülbelül 30 tonna.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter és Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere kiemelték, hogy a több mint 12 kilométeres elkerülő márciusi átadása egy húsz éve várt esemény a város számára.

Galéria

ColasDélút Építő és Bányászati Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)AktuálisHódmezővásárhelyhídépítés47-es út

Hírlevél

Hirdetés