2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Több mint harminc építőipari cég csap össze szombaton a Balaton vizén
Korábbi felvétel a versenyről - EVK

Több mint harminc építőipari cég csap össze szombaton a Balaton vizén

magyarepitok.hu

2019.09.19. 17:34 - Hegedűs Gergely

Tavaly az EuroAszfalt volt a győztes a vitorláskupán; a rendezvény által támogatott utánpótlás klubban többek közt kétszeres ifjúsági világbajnok olimpikon is nevelkedett.

Hirdetés

Szombaton Balatonfüreden rendezik meg az Építők Vitorlás Kupáját. A 14. alkalommal sorra kerülő eseményen összesen 31 építőipari cég vesz részt. A rendezvény támogatói között többek közt az A-Híd, a Colas, az EuroAszfalt, a Hazai Építőgép Társulás, a Laki, az Óbuda Group, a Peri, a Puskás Konzorcium, a ZÁÉV, a Magyar Építő, a Strabag, a Swietelsky és a Weinberg is ott van. A média részéről a program támogatója a magyarepitok.hu.

A verseny alapító szervezője Hercsel Erik 2006-ban azzal a céllal hívta életre az eseményt, hogy összehozza az építőipari szakma képviselőit, kötetlen fórumot teremtve az ismerkedésre, beszélgetésre. 

"Ez nem csupán egy vitorlás verseny, nem csak egy egész napos buli, ahol jól érezheti magát aki idejön, és ahol csapatot és kapcsolatokat építhetnek a résztvevők” – árulta el a szervező. „Az Építők Vitorlás Kupája mindezek mellett egy társadalmi szerepvállalás, mely által az indulók támogatják a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) utánpótláskorú vitorlázóit.”


Komoly támogatást ad a 14 éves rendezvény

A szervező hangsúlyozta, a cégek a részvételükkel azt támogatják, hogy a klub fiataljai egészséges emberekké, sportolókká váljanak. „Ráadásul támogatjátok, hogy akiknek megadatik, azok dicsőséget hozzanak Magyarországnak, válogatottként, olimpikonként.”

Példaként Vadnai Benjamint említette, aki 23 évesen már kétszeres ifjúsági világbajnok, és júliusban kiharcolta a részvételi jogot a jövő évi olimpián. „Ő nagyjából akkor kezdte komolyan venni a vitorlázást ebben a klubban, amikor az első Építők Vitorlás Kupája (EVK) megrendezésre került." Hozzátette, a pályafutásának közvetve komoly támogatást adott az immár 14 éve zajló rendezvény.

A kupán résztvevő csapatok szombaton két futamon mérik össze az erejüket. Délután a szervezők egy gyerekfutamot is rendeznek, a verseny érdekessége, hogy a résztvevők a támogató cégek logói alatt versenyeznek. Tavaly 28 cég 34 hajóval szállt a vízre, és az EuroAszfalt Kft. csapata lett a bajnok.

Iparági hírektársadalmi felelősségvállalásEuroAszfalt Kft.A-Híd Zrt.ColasLaki Épületszobrász Zrt.Hazai Építőgép Társulás Zrt.Óbuda GroupPeri Kft.Magyar Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Weinberg '93 Építő Kft.StrabagSwietelsky Magyarország Kft.

Hírlevél

Hirdetés