2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A Magyar Építők mutatta be az építőipar elmúlt évét a Mathias Corvinus Collegium konferenciáján
Szabó Ákos (j) előadása (fotó: MCC)

A Magyar Építők mutatta be az építőipar elmúlt évét a Mathias Corvinus Collegium konferenciáján

magyarepitok.hu

2021.04.14. 14:39 - Gyöngyösi Klaudia

A vezető budapesti oktatási intézmény Neighbourhood Dialouges eseményén szó esett a koronavírus okozta kihívásokról és arról is, hogy hogyan reagálnak arra különböző ágazatok.

Hirdetés

A hétvégén ismét megrendezték a Mathias Corvinus Collegium éves, hallgatók által szervezett nemzetközi konferenciáját: az MCC Neighbourhood Dialogues-t. A már több éves hagyományra visszatekintő, angol nyelvű, nemzetközi hallgatóknak is célzott eseményen idén a visegrádi négyek Covid-19 utáni gazdaságainak újragondolása és újjáépítése volt a témája, hangsúlyozva az innovációt és a gazdasági újjáéledést.

A pandémia miatt az eseményt online térben, a Zoom felületén rendezték meg. Az esemény főtámogatója a magyarepitok.hu-t kiadó Regon Csoport volt Rácz Zsombor közreműködésének köszönhetően.

 

A konferencia programlistája

A konferencián magas szinten képviseltette magát az Európai Bizottság fővárosi képviselete, az International Visegrád Fund és a Budapesti Közlekedési Központ is, illetve Rácz Zsófia ifjúságért felelős helyettes államtitkár is workshopot tartott.

Szintén workshopban mutatta be lapunk főszerkesztő-helyettese, Szabó Ákos a koronavírus elmúlt évét a hazai építőipar szemszögéből.

 

Az ágazat jelen állapotáról, illetve jövőképéről is szó esett a konferencián

A jelentős érdeklődés körében megtartott 45 perces előadás során szó esett többek között:

  • az ágazatot érintő trendekről, melyek már a járvány kitörése előtt megteremtették a 2020-as év kezdetén jellemző környezetet,
  • az építőipar gazdasági hangsúlyáról és integrációjáról, illetve a GDP-t erősítő hatásairól is;
  • az iparág reakcióiról a vírus hullámaira, külön kiemelve az innovatív vállalatokat, amelyek a munkaerő kérdésében előre léptek a bizonytalan időszakban is;
  • valamint az állami reakciókról, gazdasági támogatásokról és az ágazat jelen állapotáról, illetve jövőképéről is.

 

Iparági híreképítőiparkonferenciaMCC

Hírlevél

Hirdetés