2024.03.19, Kedd
Bővült a Graboplast kecskeméti gyára, új piacokat nyithat meg
magyarepitok.hu

Bővült a Graboplast kecskeméti gyára, új piacokat nyithat meg

magyarepitok.hu

2016.09.27. 12:59 - Antal Zsófia

Az elkészült ingatlan- és technológiai beruházás 50 főnek jelent új munkahelyet, s a padlóburkológyártó termékeinek egy részét mostantól outletben is megvásárolhatjuk.

Hirdetés

Befejeződött a Graboplast Zrt. kecskeméti gyárának bővítése, melynek során felépült a parkettagyárhoz kapcsolódó új üzem. A 760 négyzetméteres lakkozó és parkettamegmunkáló egység összesen 640 millió forintból valósult meg (melyből 175 millió forint ingatlan-, 465 millió forint pedig technológiai beruházás).

Olyan felületkezelési technológiát vezettek be a gyárban, amelynek köszönhetően új típusú fa padlóburkolók készülhetnek, s ez további piaci szegmenseket nyit meg. A gyáregység elindulásával 50 fővel bővült a Kecskeméten dolgozók száma. A termelés felfutását követően körülbelül 10 százalékkal növekedhet a vállalat árbevétele.

A gyárfejlesztés keretében a Graboplast továbbá bemutatóteremként is működő outletet nyitott, ahol gyári áron lehet vásárolni az első osztályú, de már csak kisebb mennyiségben rendelkezésre álló szalagparkettákból.

A Graboplast a parkettakészítés során a korszerű technológia mellett a környezetvédelmi szempontokra is kiemelt figyelmet fordít. A kecskeméti gyár PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik, amely igazolja, hogy csak olyan forrásból szereznek be fa alapanyagot, ahol fenntartható erdőgazdálkodás folyik, azaz a felhasznált fákat újratelepítik.

Galéria

Mi épül?Kecskemétépítőipari alapanyagokGraboplast Zrt.üzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés