2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Édesipari gigaberuházás indul Hatvanban
(illusztráció)

Édesipari gigaberuházás indul Hatvanban

MTI

2016.12.19. 13:02 - Antal Zsófia

Prémium csokoládét gyártanak majd a szíriai Ghraoui cég 7,6 milliárd forintból létesülő üzemében. A termelés jövő ősszel kezdődhet, és több mint 500 főnyi új munkaerőre lesz hozzá szükség.

Hirdetés

A Ghraoui Chocolate 540 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást valósít meg Hatvanban - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A cég, amely a világ egyik legrangosabb, prémium-csokoládékat előállító vállalkozása, 7,6 milliárd forintos beruházással egy 12 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre. A kormány egyedi támogatásként 1,5 milliárd forintot adott a beruházáshoz.

A tervek szerint 2017 novemberében az új gyár már elkezd termelni, s az itt gyártott csokoládék 95 százalékát exportálják majd. A hatvani cég elsősorban prémium csokoládét és bonbont fog gyártani. Jelentős eredmény, hogy 15 év után az édesipar visszatér Hatvanba, és több mint 500 embernek ad munkát – fűzte hozzá a miniszter.

Bassam S. Ghraoui, a Ghraoui Csokoládé Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója beszédet mond Hatvanban. (fotó: MTI)

A Ghraoui csokoládégyártó vállalatot 1805-ben alapították szíriai családi vállalkozásként. A cég neve azóta is patinásan cseng az arab világban, s mára már a világ 5-6 legjelentősebb csokoládéipari cégei között tartják számon. Megrendelői a világ legdrágább, prémium szállodái, illetve az „ötcsillagos” légitársaságok.

Mi épül?Hatvanüzemépítésélelmiszeriparzöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés