2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Saját húsfeldolgozót épít Hajdúböszörmény
(illusztráció)

Saját húsfeldolgozót épít Hajdúböszörmény

mti, magyarepitok.hu

2017.02.16. 12:25 - Hegedűs Gergely

Az új üzem helyben nevelt állatokból állít elő hentesárukat, melyek a helyi közétkeztetést fogják kiszolgálni.

Hirdetés

Saját húsfeldolgozó üzemet épít a hajdúböszörményi önkormányzat a közétkeztetés kiszolgálására. A város alpolgármestere Fórizs László sajtótájékoztatóján elmondta, a húsfeldolgozó megépítésére a Belügyminisztériumtól (BM) a Start mintaprogram keretében 188 millió forintot nyertek. A forrásból a beruházáson kívül 14 ember egyéves foglalkoztatását is vállalta a helyi önkormányzat.

Az üzem építésére kiírt közbeszerzésből kiderül, a 300 négyzetméter hasznos alapterületű húsfeldolgozó fémszerkezettel (egyedi acélvázas szerkezettel), szendvicspanel burkolatokkal és térelhatárolásokkal készül majd el. Az üzem a közelmúltban 135 millió forintos BM-támogatásból elkészült vágóhíd mellé épül a Külső-Dorogi úton.


Helyi alapanyagból 15-20 fajta termék

A húsfeldolgozóban a tervek szerint decemberben kezdhetik meg a munkát, mintegy 15-20 fajta termék előállítását tervezik. Így például tepertőt, szalámiféléket, disznósajtot, füstölt árukat készítenek majd, illetve a friss tőkehús is helyből kerülhet a közétkeztetési konyhákba.

Az alapanyagot az önkormányzati tulajdonú telepen felnevelt állatok biztosítják. „A fehér és a mangalica kocák szaporulata egy évben eléri az 1000 darabot” – mondta a polgármester.

Hajdúböszörményben mintegy ötezren veszik igénybe a közétkeztetést, amit pedig nem használnak fel helyben, azt a piacon értékesítik.

Mi épül?Hajdúböszörményélelmiszeripar

Hírlevél

Hirdetés