2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Jelentős barokk műemlék szépül meg jövő nyárra Veszprémben
veszpreminfo.hu

Jelentős barokk műemlék szépül meg jövő nyárra Veszprémben

kozbeszerzes.hu, veszpreminfo.hu

2017.08.29. 16:48 - Antal Zsófia

Teljes cserén illetve felújításon esik át az érseki palota tetőszerkezete és homlokzata, a helyi Vemév-Szer kivitelezésében.

Hirdetés

A Veszprémi Főegyházmegye beruházásában megújul a Veszprémi Érseki Palota teteje és homlokzata. A nettó 849 millió forintos felújítási munkát a helyi Vemév-Szer Építő- és Szerelőipari Kft. végzi el, a szerződést augusztus elsején kötötték meg. A kivitelezésre kiírt közbeszerzésre egyetlen további ajánlat érkezett, a West Hungária Bau Kft.-től.

A Vár utcában található egykori püspöki, ma érseki palota a magyar barokk építészet egyik kimagasló műemléképülete, melyet a 18. században kezdett építtetni Koller Ignác püspök. A felújítandó homlokzat megközelítőleg 3200 négyzetméteres, a tetőszerkezet pedig közel 1800, s a kivitelezés számos esetben restaurátori munkát is jelent a műemléki státusszal összhangban. Sor kerül még többek között a falazati hiányosságok pótlására, a szigetelés megújítására és az ereszek cseréjére is.

A veszpreminfo.hu információi szerint a palota 2018 nyaráig tart zárva, így várhatóan eddigre készül el a műemlék felújítása.

műemlékfelújításMi épül?építőipari cégekVeszprémVEMÉV-SZER Kft.

Hírlevél

Hirdetés