2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Az utolsó simításokat végzi a ZÁÉV és a Swietelsky a Haladás Stadionon
sportkomplexum.haladas.hu

Az utolsó simításokat végzi a ZÁÉV és a Swietelsky a Haladás Stadionon

MTI

2017.10.16. 13:13 - Antal Zsófia

Már kitűzték a több mint 15 milliárd forintból felépült komplexum átadásának időpontját, a régió egyik legjelentősebb sportfejlesztése másfél év alatt valósult meg.

Hirdetés

November 8-án adják át Szombathelyen a Rohonci úti stadiont és kiegészítő létesítményeit: a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a műszaki átadás-átvétel már lezajlott, jelenleg garanciális és utójavítási munkálatokat végez a kivitelező ZÁÉV Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft.

A Haladás Sportkomplexum – melynek alapkövét 2016 áprilisában rakták le – többek között egy 9000 fős, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező labdarúgó-stadiont, illetve egy multifunkcionális sportcsarnokot is magába foglal. A beruházás 15,2 milliárd forintos költségét a magyar állam viseli, de a komplexum Szombathely városának tulajdonába kerül.

A közlemény szerint a stadion az elmúlt húsz év legjelentősebb sportinfrastrukturális fejlesztése a régióban, s általa olyan nemzetközi szabványoknak megfelelő sportkomplexummal és rekreációs övezettel lett gazdagabb Szombathely és környéke, mely európai szintű szolgáltatást nyújt majd a sportolni, szórakozni és pihenni vágyóknak.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?stadionépítéssportberuházásokSzombathely

Hírlevél

Hirdetés