2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Saját üzemet épített Lajosmizsén a Márka
andrews-sykes.com (illusztráció)

Saját üzemet épített Lajosmizsén a Márka

mti, magyarepitok.hu, keol.hu

2017.10.27. 14:05 - Szabó Ákos

A 3,2 milliárd forintból felépített létesítményben évente több mint 50 millió kétliteres palack megtöltéséhez elég üdítőt tud gyártani a magyar cég.

Hirdetés

3,2 milliárd forintos beruházásban épített új üzemet és logisztikai részleget a magyar tulajdonú a Márka Üdítőital Kft. Lajosmizsén a felsőlajosi ipari parkban – derült ki az üzem hivatalos átadó ünnepségén. A beruházás 500 millió forintos uniós támogatással valósult meg, a 10 ezer négyzetméteres építkezési munkát a környékbeli lajosmizsei székhelyű Gomép Ipari és Kereskedelmi Kft. kivitelezte.

 

Rugalmasabban tud reagálni a piaci igényekre a magyar cég

A gyárteremtő beruházásról 2016 nyarán döntöttek, az üzem éves kapacitása 55 millió kétliteres palack megtöltésére lesz elegendő, a beruházás 50 új munkahelyet teremt. A vállalat eddig jellemzően bérgyártásban állíttatta elő az üdítőket, ám a termékei iránti kereslet növekedése elengedhetetlenné tette a saját termelést.

Pécskövi Tibor, a cég résztulajdonosa korábban elmondta: az új beruházással a piac által elvárt gyártói rugalmasságot sokkal könnyebben tudják megteremteni, vagyis a termékkínálatuk fejlesztésében jobban és hamarabb tudnak a vásárlói igényekre reagálni.

 

Így támadt fel a Márka

A Márka-üdítőket hazai gyümölcsalapanyagból Kállay Miklós és Sárkány Péter feltalálók receptúrája alapján készítették el 1973-ban. A szőlőízű Márka-üdítő országosan elterjedt, ám később teljesen eltűnt a piacról. A gyártás és a márkanév joga 2007-ben került jelenlegi tulajdonosához, a családi vállalkozásként működő Márka Üdítőgyártó Kft.-hez, ahol sikeresen újjáélesztették.

Mi épül?építőipari cégekipari parküzemépítésélelmiszeriparLajosmizseFelsőlajosGomép Kft.

Hírlevél

Hirdetés