2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Spanyol autóipari fejlesztés hoz új munkahelyeket Vas megyébe
alon.hu

Spanyol autóipari fejlesztés hoz új munkahelyeket Vas megyébe

MTI

2017.11.16. 10:16 - Antal Zsófia

3,5 milliárd forintból bővíti szentgotthárdi üzemét az alkatrészeket gyártó Ames, mely elsősorban exportra termel.

Hirdetés

Az autóipari alkatrészeket gyártó Ames Hungaria Kft. 3,5 milliárd forintos beruházással bővíti szentgotthárdi gyártóüzemének kapacitását. A fejlesztéshez a kormány 349 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán. A kapacitásbővítés 75 új munkahelyet hoz létre.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a spanyol Ames az acél és fémgyártás területén Spanyolország legnagyobb vállalata, az Európai Unióban a negyedik a porkohászat területén. A vállalat négy országban – Spanyolországban, Magyarországon, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban – rendelkezik termelői kapacitással. A bővítés után a szentgotthárdi gyár lesz az Ames legnagyobb termelő egysége, s a gyár termékeinek mintegy 90 százaléka exportra kerül. A vállalat nagy autóipari vállalatok beszállítója, ezért az itt gyártott fém és acélipari termékek iránt jelentős piaci érdeklődés lesz – tette hozzá.

Cesar Molins, az Ames Hungaria Kft. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy lehetőséget látnak piacuk növekedésére, ezért bővítik a szentgotthárdi gyárukat, és hozzák létre a legnagyobb termelő egységüket.

Cesar Molins, az AMES Hungaria Kft. vezérigazgatója a cég beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fővárosi székházában. (fotó: MTI)

Az Ames cég közölte: magyarországi üzemüket 2014 nyarán nyitották meg Szentgotthárdon, ahol mechanikus megmunkálást végeznek a Spanyolországból érkező félkész termékeken. Az új gyáregységükbe teljes porkohászati folyamatot, modern technológiát telepítenek.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2016-os üzleti évben az Ames Hungaria Kft.-nek több mint 363,5 millió forint volt a nettó árbevétele, ez több mint 170,7 millió forinttal haladta meg a cég előző évi árbevételét. Az Ames Hungaria Kft. a tavalyi üzleti évet 12,8 millió forint veszteséggel zárta, szemben az előző évvel, amikor 51,04 millió forint nyereségre tett szert. Az átlagos foglalkoztatotti létszám tavaly 31 volt.

munkahelyekMi épül?autóiparüzemfejlesztésSzentgotthárd

Hírlevél

Hirdetés