2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Agglomerációs város szociális hálóját fejlesztik
erdmost.hu

Agglomerációs város szociális hálóját fejlesztik

ted.europa.eu

2019.06.18. 16:24 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás során az idősek otthona mellett családi otthont és hajléktalanszállót is kialakítanak.

Hirdetés

Megkezdi a Szociális és Gyermekjóléti Intézet felújítását és bővítését az F-Építő Generál Zrt. Érden. A beruházás több mint 3 milliárd európai uniós finanszírozásból valósul meg. A szükséges bontások után az első ütemben egy két emelet magas új épületszárnyat alakítanak ki több mint 3500 négyzetméteren.

Az intézetben helyet kap:

  • egy 53 szobás idősek otthona,
  • egy átmeneti családi otthon, amely 10 család elhelyezésére alkalmas,
  • valamint egy konyha is készül a pinceszinten.

A már meglévő épületre is nagy hangsúlyt fektetnek

Az első ütemben elkészült új létesítmény használatbavétele után, a második ütem keretében megkezdődik a régi épület restaurálása is. A tereprendezési munkák magukba foglalják a kert, a játszótér, a kerítés, valamint a kerti tároló és a parkolók kialakítását is. Ezek mellett 1 teher-, 2 személy- és 2 ételliftet is kialakítanak a kivitelezők. Az objektum ezen részén egy 51 férőhelyes hajléktalanszállót fognak üzemeltetni.

Közműcsatlakozások tekintetében fontos, hogy a tervezett épület ellátását részben a meglévő bekötésekről, részben pedig bővítésekkel kell megoldani. Ennek megfelelően a szennyvízelvezetéshez a már meglévő közműbekötések kerülnek felhasználásra, míg a vízellátáshoz új bekötés készül.

Mi épül?Érdegészségügyi fejlesztésegészségügyszociális otthon

Hírlevél

Hirdetés