2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Négycsillagos szállodában pihenhetnek majd ennek a Veszprém megyei fürdőnek a vendégei
Fotó: varkertfurdo.hu

Négycsillagos szállodában pihenhetnek majd ennek a Veszprém megyei fürdőnek a vendégei

magyarepitok.hu

2021.01.25. 07:57 - Kalácska-Nagy Nóra

A tervezők feladata megálmodni a tetőszintre helyezett wellness központot is, amely csak a szállóvendégek számára lesz elérhető.

Hirdetés

Egy új, Pápán megvalósuló szálloda tervezésére írtak ki közbeszerzési pályázatot – derült ki az uniós közbeszerzési adatokból. A nyertes pályázó feladata lesz a Várkertfürdő melletti területen épülő 4 csillagos szálloda tervezői feladatainak ellátása, a megvalósításához szükséges engedélyezési és kivitelezési,- valamint közbeszerzési tervdokumentáció elkészítése, valamint tervezői művezetői feladatok ellátása. Az ajánlatokat február 22-ig várják.

 

Közös terek a Várkertfürdővel

Az új szálloda épületének elhelyezésekor a szomszédos telken lévő Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdővel fedett és zárt kapcsolatot fognak biztosítani, és ennek keretében megvizsgálják a szállodát kiszolgáló funkciók esetleges Várkertfürdő épületében való elhelyezését.

A tervezés során szintén fontos szempontot jelent, hogy a javasoltan észak-déli tájolású, nettó 4200 négyzetméter területű, középfolyosós szálloda szobáit – a megengedett maximális építménymagasságot kihasználva – üzemeltetési szempontból három vagy csak két emeleti szinten hatékonyabb-e elhelyezni.

A szálloda épületéhez tartozó parkolóhelyeket telken belül fogják elhelyezni, mivel a Várkertfürdő meglévő parkolóit erre a célra nem használhatják fel.

Az épület főbejáratát a nyugati oldalon a Fürdővel közös külső tér újrafogalmazásával oldják meg, ugyanakkor a két funkció megfelelő elválasztásáról is gondoskodnak.

A kedvezőtlen talajviszonyok miatt alagsori szint építésére valószínűleg nem kerül sor.

 

60 szobában pihenhetnek a vendégek

A bejárati szinten helyezik el a recepciót és a szálloda lobby-t, egy ehhez kapcsolódó, legalább 50 főt befogadó – szükség esetén két részre osztható – konferenciateremmel. A szálloda reggelizőjének, éttermének és konyhájának elhelyezésekor is figyelembe veszik a Várkertfürdőben már meglévő vendéglátóhelyek kapacitását.

Az összesen 54 darab kétágyas standard szobát és a 6 darab lakosztályt két vagy három szinten helyezik el.

A standard szobák minimum 3,4 méteres belmagassággal készülnek, és fürdőszobával együtt legalább 24 négyzetméteresek lesznek. A szobák egyharmadát egybenyitható megoldással alakítják ki.

 

Wellness a tetőn

A szobákhoz vezető szinteket két vendéglift szolgálja ki, melyből az egyik a szobaszerviz számára is használható. Ezenkívül a wellness elérhetőségét egy különálló lift biztosítja. A tervezők feladata lesz megálmodni a tetőszintre helyezett wellness központot is, amely csak a szállóvendégek számára lenne elérhető. A wellness részleg recepcióját a szobaszintekről külön lift szolgálná ki.

A wellness részleg merülő medencét, szaunavilágot és masszázs helyiségeket foglal magában, kiegészülve napozó terasszal és bárpulttal.

Amennyiben valamilyen műszaki ok miatt a wellness funkció a tetőszinten nem helyezhető el, akkor a földszinten alakítják ki.

Az épületet kiszolgáló gépészeti berendezések szintén a tetőszintre kerülnek. A szálloda kiszolgáló területei, személyzeti bejárata és az öltözők a földszinten kapnak helyet. Ennél a funkciónál is megvizsgálják, hogy a kapacitások egy része a jelenlegi fürdőépületekben elhelyezhetők-e. A gazdasági és a személyzeti bejárat – a közönségforgalomtól elválasztva – az épület keleti oldalára kerül.

Mi épül?Pápagyógyfürdőkszállodaszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés