2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Ezekkel az állványokkal a konzolos erkélylemezek kinyúlása sem jelent gondot
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ezekkel az állványokkal a konzolos erkélylemezek kinyúlása sem jelent gondot

magyarepitok.hu

2021.04.14. 08:31 - Kalácska-Nagy Nóra

A PERI UP Easy rendszer konzolelemeinek felhasználásával az összetett geometriájú homlokzat is biztonságosan, minden szintről elérhető.

Hirdetés

Hajnal Zsolt Ybl díjas építész tervei alapján új városnegyed épül Budapesten a III. kerületi Duna-parttól karnyújtásnyira a Folyamőr utca, Miklós tér és Bogdáni út által határolt területen. A Waterfront City elnevezésű lakópark öt hektáron helyezkedik el.

A Biggeorge Property Zrt. beruházásában és a GroundUp Kft. generálkivitelezésével megvalósuló projekt első ütemében két, 45 méter magas, 13 emeletes és egy 34 méter magas, 9 emeletes épület készül el. Összesen 269 lakás kerül kialakításra, a stúdiólakásoktól a nagyméretű, penthouse lakásokig.

A hatalmas üvegfelületekkel és szellős, világos terekkel rendelkező panorámás otthonokhoz tárolóhelyiség és teremgarázs is rendelkezésre áll majd.

Az épületek földszintjén szolgáltató, vendéglátó és kereskedelmi egységeket, valamint irodákat és fitnesztermet is kialakítanak.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

45 méter magasban is dolgoznak

Az I. ütem három szerkezetkész épületének homlokzati állványozása PERI UP Easy állványokkal történik, melyhez összesen közel 15.000 négyzetméter 30-44 méter magas állványra volt szükség. Az állványozási feladatokat az MTB-Dunamenti Állványozó Kft. látja el.

A könnyű és gyorsan szerelhető UP Easy állványrendszerrel biztonságos a munkavégzés, ugyanis az építés során a következő állványszint védőkorlátja az Easy kerettel együtt az alsó szintről beemelhető, ez az állvány építőjét folyamatosan védi a leeséstől. Erre szükség is van, hiszen

a projekt során több mint 30, de akár 45 méteres magasságokban kell dolgozniuk az építőknek.

Két PERI rendszert kombináltak az állványozás sikeréért

A projekt állványtervezése során kihívást jelentett, hogy az épületek egyediségét adó konzolos erkélylemezek kinyúlása szintenként változó. Azonban a PERI UP Easy rendszer konzolelemeinek felhasználásával az összetett geometriájú homlokzat is biztonságosan, minden szintről elérhető.

Az épületek geometriai adottsága miatt egyes helyeken többsíkú homlokzati állványra van szükség, így a projekt szempontjából előnyös, hogy a PERI UP Easy rendszer kompatibilis a PERI UP Flex moduláris állványrendszerrel, mert a két rendszer kombinálásával egyszerűbb állványozási megoldásokat lehet kialakítani.

Ez a kivitelező számára is nagy előnyt jelent, mivel egy kézből elérhető rendszerekkel megoldhatóvá vált az épületek teljeskörű beállványozása.

Galéria

Mi épül?Peri Kft.GroundUp Kft.MTB-Dunamenti Állványozó Kft.Biggeorge Property Zrt.Budapestállványzatlakópark

Hírlevél

Hirdetés