2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Szerkezetkész Újlipótváros luxuslakóparkja, a Duna Pearl
Fotók: Patkós Gergely

Szerkezetkész Újlipótváros luxuslakóparkja, a Duna Pearl

magyarepitok.hu

2021.06.20. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A generálkivitelező KÉSZ Csoport mellett a létesítmény alapozásáért a HBM Soletanche Bachy felelt, a szerkezetépítési munkákat a Bayer Construct végezte, továbbá a MEVA állványai segítették a kivitelezőket.

Hirdetés

A főváros pesti oldalán, a tizenharmadik kerületi Újlipótváros területén elkészült a szerkezete az utolsó beépíthető telken megvalósuló nagyberuházásnak. A közvetlenül a Duna-part mellett épülő Duna Pearl építkezés elérte legmagasabb pontját, ebből az alkalomból tartották meg a hagyományos Bokréta-ünnepséget és rövid bejárás is zajlott a különleges építkezési területen. A Polat által fejlesztett Duna Pearlt 2022 második felében adják majd át. 

Ahogy azt korábban már megírtuk, a generálkivitelező KÉSZ Csoport mellett a létesítmény alapozásáért a HBM Soletanche Bachy Kft. felelt, a szerkezetépítési munkákat a Bayer Construct Zrt. végezte, valamint a MEVA Zsalurendszerek Zrt. állványai segítették a szakembereket.

„Hosszú ideig nem lesz elérhető újépítésű lakás ebben a frekventált, népszerű lakóövezetben, a Duna Pearl az utolsó még beépíthető telken valósul meg” – mutatott rá Szabó Bálint, a beruházó cégvezetője. Hozzátette, hogy a beruházás mögött álló befektetők még jól emlékeznek arra a folyamatra, amelynek során az építkezés egy online árverésen került a birtokukba.

 

Elsődleges szempont volt a fenntarthatóság és a kényelem is

A beruházás részeként 193 lakást, egy Budapesten korábban még nem jelenlévő nemzetközi luxus szállodalánc 103 szobás első tagját, valamint kávézókat, üzlethelyiségeket, éttermeket adnak át 2022 végéig. Az „Egyedi, akárcsak Ön” szlogennel 2019-ben induló értékesítés során a lakások egyharmadát már eladták. A projektben 3+1, 2+1 és 1+1 lakásmixből válogathatnak az érdeklődők. A teljes beruházás összértéke mintegy 70 millió euró lesz.

Látványterv: Duna Pearl

 

Az építkezés során elsődleges a fenntarthatósági szempontok és a kényelmi szempontok összehangolása.

Az EU építkezési szabályzatának megfelelően az épületegyüttes 20 százaléknyi megújuló energiát használ majd, ideértve a legkorszerűbb eljárásnak számító, a levegőből melegvizet előállító szivattyúrendszert, valamint a födémszerkezetbe épített hűtő-fűtő megoldásokat is. Mindemellett az építkezés során jelentős arányban használnak fel természetes követ és fa alapanyagot.

A beköltöző lakók teljesen gépesített, beépített lakásokat vehetnek át. A lakóépület prémium konyhái és gardróbjai, intelligens megoldásai is erősítik a luxus érzetet. Ezek mellett a lakók kényelmét szolgálja az okosotthon rendszer, amivel könnyedén irányíthatják a mennyezetben kialakított hűtő-fűtő rendszert, világítást és az elektromos redőnyöket. Ezek minden lakás alapfelszereltségét képezik.

 

A projektet kiemelt beruházásként tartja számon a KÉSZ Csoport

„Az építkezés keretében megújítjuk a környező közterületi burkolatokat, felújítjuk a járdákat, a Pozsonyi út felőli részen új parkrészeket alakítunk ki, és természetesen minden oldalról megnyitjuk a zöld felületet, újonnan kialakított nyilvános, közösségi tereket a városrész lakóinak, látogatóinak számára” – hívta fel a figyelmet Szabó Bálint, aki kiemelten fontosnak nevezte, hogy a Duna Pearl az egész környék számára új szolgáltatásokat, üzleteket, éttermeket és kávézókat is biztosít majd a városrésznek.

„A Duna Pearl Társasház és Szálloda projekt számunkra kiemelt megbízásnak számít és különleges odafigyelést igényel” – mondta Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalata, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese.

„Az építkezés környezete, elhelyezkedése nem csak rendkívüli organizációt kíván nap, mint nap, hanem volumenben a legnagyobb luxus lakás-hotel komplexum a jelenlegi munkáink között. A megbízás során lehetőségünk van a generálkivitelezés számos területén közreműködni és a modern kor követelményeinek megfelelő társasházi lakásokat, szállodai szobákat, kiszolgáló helyiségeket - mint például étterem – létrehoznunk” – tette hozzá Tápai Árpád.

Galéria

Mi épül?KÉSZ CsoportBayer Construct Zrt.HBM Kft.MEVA Zsalurendszerek Zrt.Budapestlakóépület

Hírlevél

Hirdetés