Rangos enteriőr design díjjal tüntették ki étterem kategóriában a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ben található KOLLÁZS Brasserie & Bar-t, melyet a Market Építő kivitelezett.
A European Hotel Design Awards (EHDA) a kivételes és újító hotel-építészeti megoldásokat keresi nemzetközi szinten. Azokat az európai építészeket, tervezőket, illetve projekteket jutalmazzák, amelyek egyszerre reprezentálják a magas minőséget, az innovációt és a kreativitást. A díjat minden évben négy fő kategóriában ítélik oda, melyek egyike az enteriőr design. Itt kapta meg 2016-ban az éttermeknek járó elismerést a KOLLÁZS. (A további nyerteseket ide kattintva lehet megnézni.)
A Market Építő Zrt. kivitelezésében az EDG Design belsőépítész csapat által megálmodott, az 1910-es és 20-as évek kávéházi hangulatát idéző, másfél évvel ezelőtt megnyílt KOLLÁZS - Brasserie & Bar négy elkülönülő, exkluzív egységből áll. Ezek között helyet kapott egy látványgrillező és egy prémium koktélokra specializált bár is, de saját sommelier szekcióval és cukrászdával is várják a vendégeket.
Az étterem tudatosan állítja szembe az újat a régivel, az egyszerűt pedig a luxussal: a régi korokba visszarepítő belső teret a KOLLÁZS kortárs művészeti programja egészíti ki. Ennek keretében a LUMAS nemzetközi fotógaléria alkotásait tekinthetik meg a Lánchídra és a Dunára is kiváló panorámát nyújtó étterem vendégei.
Az idén jubiláló Leier Hungária Kft. történetét egy olyan vállalkozó indította el, aki számára minden munkanap szabadsággal ér fel, és akinek legfőbb filozófiája, hogy szívesen tedd, bármit is csinálsz. Michael Leiert a mai napig elképesztő energia és lendület jellemzi, és arra a legbüszkébb, hogy ezt a lelkesedést sikerült átadnia az unokáinak és a cégcsoport munkatársainak. A példaértékű Leier-történet négy kulcsszereplőjével beszélgettünk.
Jövőbe mutató villamosenergia-tárolórendszer jön létre a WHB ELEKTRO Kft. által kivitelezett projektben, amelyből szabályozottan fognak tudni a hálózatba betáplálni.