2024.03.28, Csütörtök
Elérte legmagasabb pontját a komáromi híd
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elérte legmagasabb pontját a komáromi híd

magyarepitok.hu

2019.11.14. 12:10 - Szabó Ákos

Az átkelő két vége már majdnem összeért Hídépítő, illetve a Mészáros és Mészáros fővállalkozásával, valamint a Hódút alvállalkozói közreműködésével zajló befektetésbe.

Hirdetés

Az összes eddig épített szlovákiai hídnál magasabb lett a szlovák és magyar államhatáron magyar cégek által kivitelezett új komáromi átkelő – derült ki Érsek Árpád szlovákiai közlekedési miniszter szerdai beszédjéből. A híd pilonja a napokban elérte legmagasabb pontját, ennek kapcsán tartottak sajtórendezvényt.

 

 

A bokrétaünnepre késuzülő helyszínre nemrég fotósaink is ellátogattak, illetve videót is készített stábunk.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztó Zrt. (NIF) beruházásában épülő híd, melyről legutóbb júliusban számolt be lapunk, a Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. (H-M DUNAHÍD Konzorcium) generálkivitelezésében valósul meg, az acélszerkezetek gyártásáért pedig a Hódút Kft. felel.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A 600 méteres ferdekábeles híd révkomáromi és komáromi oldala között összesen 45 méter hiányzik már csak, a műtárgy két vége csaknem összeért – számol be a Érsek Árpád felszólalása alapján a ma7.sk. Már csupán három, 15 méteres elem beemelését kell végrehajtani, amely lehetséges, mely az ütemterv szerint januárra készül el, bár a jó időjárás függvényében még az is lehetséges, hogy idén megvalósul.

A híd megnyitása 2020 első első negyedévének végén várható.

Galéria

AktuálishídépítésA-Híd Zrt.Mészáros és Mészáros Kft.Hódút Kft.KomáromNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés