2024.03.19, Kedd
Ismét kíváncsiak voltak, hogyan működik modern üzemként a Weinberg
Főkép: modem4.hu

Ismét kíváncsiak voltak, hogyan működik modern üzemként a Weinberg

magyarepitok.hu, Weinberg/Facebook

2022.05.18. 07:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Ezúttal az új hegesztőrobot-rendszer is bemutatkozott az érdeklődők előtt.

Hirdetés

A Modern Mintaüzem Program keretében gyárlátogatáson vehettek részt az érdeklődő vállalkozások május 11-én. A Weinberg’93 Építő Kft. sárospataki telephelyén legutóbb novemberben került sor hasonló alkalomra.

Az üzem mindennapjait bemutató esemény során a résztvevők megismerkedhettek az acélszerkezet-gyártó telephely automatizált gyártósorával, CNC-, fúró- és darabológépekkel, nagy teljesítményű hegesztőállomásokkal, hegesztőrobottal és automata elszívással rendelkező festőcsarnokkal.

Fotó: Weinberg

A program keretében először mutatták be a tavaly ősszel üzembe állított felsőportálos hegesztőrobot-rendszert, amelyet a CLOOS cég készített el az acélszerkezet-gyártással is foglalkozó vállalat számára. Az új robotrendszert két robotmechanikával szerelték fel, valamint előmelegítővel, pisztolyváltó rendszerrel és online lézer szenzorral is rendelkezik, így képes szimpla és szimultán hegesztésre.

A 38 méter hosszú, 10 méter széles és 4 méter magas szerkezetet a Weinberg újonnan épült és februárban átadott "E" csarnokába telepítették.

A következő látogatást júniusban szervezik meg.

AktuálisWeinberg '93 Építő Kft.gyárlátogatás

Hírlevél

Hirdetés