2024.04.16, Kedd
Építőipari cégvezető is a Jedlik Ányos-díj nyertesei között

Építőipari cégvezető is a Jedlik Ányos-díj nyertesei között

magyarepitok.hu, mti

2017.03.13. 13:14 - Hegedűs Gergely

A Mészáros Antal által irányított, magyar építőipari gyártó cég az elmúlt években sorra nyerte a díjakat sikeres fejlesztéseivel.

Hirdetés

Jedlik Ányos-díjat nyert Csomiép Betonmelior Kft. ügyvezető igazgatója, Mészáros Antal hétfőn Budapesten az NGM államtitkárától vehette át az elismerést. A díjat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnöke adományozza évente kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenységért, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismeréseként. Az idei díjakat az építőipari szakember mellett Farkas József gépészmérnök, Glódi István villamosmérnök, Takáts Zoltán kutatóvegyész, valamint Ilku Lívia gyógyszerész és jogi doktor nyerte el.

A Mészáros Antal által irányított, betontermékeket gyártó Csomiép az elmúlt években számtalan elismerésben részesült fejlesztéseinek köszönhetően. Több termékcsaládjával is Magyar Termék Nagydíjat nyert (többek közt a kagylóbetonnal, az Omega szegélykő résfolyóka vízelvezető elemcsaláddal és az aknás kerethíd keretelemmel) összesen 11 alkalommal a vállalat, mely emellett Innovációs Nagydíjat, Presztízs Díjat és Üzleti Etikai Díjat is kapott termékeiért és tevékenységéért.

Az 1989-ben alapított Csomiép honlapja szerint a magasépítés, vízrendezés és csatornázás, út és vasútépítés, mezőgazdasági és ipari tárolás területein gyárt és forgalmaz betontermékeket. A társaság legutóbbi éves árbevétele 1,8 milliárd forint volt. A cég nevéhez kötődik a csongrádi feltaláló, Losonczi Áron találmánya alapján fejlesztett üveg- és pixelbeton termékcsalád. Ennek köszönheti a hódmezővásárhelyi belváros egyik nevezetességét az esténként világító padjait, melyeket helyben gyártottak. A Csomiépet irányító Mészáros Antal egy korábbi interjúban úgy nyilatkozott, a terméket világszerte keresik, szállítanak belőle az USA-ba, Angliába, Csehországba, Franciaországba és Németországba is.

Iparági híreképítőipari cégekHódmezővásárhelyépítőipari gyártókinnovációbetonCsomiép Kft.

Hírlevél

Hirdetés