2024.04.19, Péntek
Nívódíjjal ismerték el a Ke-Víz három évtizedes munkáját
Fotó: KE-VÍZ 21 Zrt. - Ifjabb Bencze Antal (balra) dr. Kovács Ferenc polgármestertől átveszi a kitüntető díjat.

Nívódíjjal ismerték el a Ke-Víz három évtizedes munkáját

KE-VÍZ 21 Zrt., magyarepitok.hu

2023.02.16. 16:53 - Füzi Nikolett

A több évtizedes, kiemelkedően magas színvonalú tevékenységének elismeréseként, Nyíregyháza Megyei Jogú Város közgyűlése Nyíregyháza Város Nívódíja kitüntetését adományozta a KE-VÍZ 21 Zrt.-nek.

Hirdetés

Megtisztelő elismerésben részesítették február 16-án a nyíregyházi székhelyű KE-VÍZ 21 Zrt. kollektíváját: a vármegyeszékhely fejlesztésében immáron több mint három évtizede meghatározó szerepet betöltő vállalatot Nyíregyháza Város Nívódíjában részesítette Nyíregyháza Megyei Jogú Város közgyűlése – derült ki a kivitelező lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

A vállalat a rangos díjat a több évtizedes, kiemelkedően magas színvonalú tevékenységének elismeréseként kapta, amellyel jelentősen hozzájárult Nyíregyháza gazdasági fejlődéséhez.

A kitüntetést Dr.Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere adta át ifjabb Bencze Antalnak, a KE-VÍZ 21 Zrt. vezérigazgató-helyettesének.

A főként Szabolcs és Hajdú-Bihar vármegyében tevékenykedő vállalat munkásságáról lapunkban is rendszeresen beszámolunk, a cég többévtizedes fennállása alatt megvalósult legkiemelkedőbb projektjeiről pedig egy külön cikkünkben is foglalkoztunk a KE-VÍZ 21 Zrt. munkatársainak segítségével.

A vállalat fő tevékenységi köre a komplex mély- és magasépítés, illetve külön út- és hídépítési ágazat is működik saját aszfaltkeverő teleppel. A példaértékű családi vállalkozás a város életét is átszövi munkálataival: a mélyépítés több szegmensében, valamint a magasépítésben és az útépítésben is a céghez méltó nívójú munkái köszönnek vissza.

Fotó: KE-VÍZ 21 Zrt. 

 

Továbbra is elsődleges szempont a minőség és megbízhatóság

Az ünnepélyes díjátadó eseményen elhangzott, a cégnél immár közel kétszázan dolgoznak, ugyanakkor a beszállítókkal együtt már több száz család megélhetését is biztosítani tudják.

„E mögött a rangos elismerés mögött több mint három évtizedes munka van. Mindenkinek gratulálok, igaz a díjat én vettem át, ám ez valamennyi dolgozónk elismerése, legyen az irodavezető, projektvezető, vagy gépkezelő. Kemény és eredményes évek állnak mögöttünk és mint eddig, a jövőben is mindent megteszünk majd azért, hogy az egyre nagyobb kihívásoknak megfeleljünk” – osztotta meg gondolatait ifjabb Bencze Antal. Hozzátette:

„Ez a nívódíj felelőséggel is jár, hiszen magasra tettük a mércét. Azért, hogy így maradjon elengedhetetlen, hogy szakmailag tovább képezzük magunkat, fejlődjünk egyénenként és kollektívaként egyaránt.

Számunkra továbbra is elsődleges szempont a minőség és megbízhatóság, amely garanciát nyújt a megrendelőink számára.”

- emelte ki beszédében a vezérigazgató-helyettes.

Így járult hozzá Nyíregyháza épített örökségéhez a Ke-Víz

Az évek során számos projektet végzett el a társaság, ezek között több olyan immáron ikonikusnak nevezhető nyíregyházi épület újítottak fel, mint a vasútállomás, a Móricz Zsigmond Színház, vagy akár a Szabadtéri Színpad. A teljesség igénye nélkül említhetjük még azonban a Jósa András Oktató kórház rekonstrukciós munkáit, vagy a Júlia fürdőt is.

Mindezek mellett a városi turisztikai életében kiemelkedő szerepet játszó Sóstógyógyfürdő arculatának kialakításában is döntő szerepe volt a KE-VÍZ-nek: a komplex turisztikai fejlesztés keretében többek között egy új szökőkutat építettek, egyet pedig teljesen átépítettek a nyíregyházi Aquarius Élményfürdő előtti területen.

 

 

A cég kivitelezésében készült továbbá a nívódíjas Pangea Hotel, az európai mércével is színvonalas Nyíregyházi Állatparkban pedig a Zöld Piramis, a Tarzan Ösvénye, az Indiaház,

valamint három ütemben részese a jelenleg is zajló, párját ritkító attrakciót jelentő Jégkorszak Interaktív Állatbemutató részleg kialakításának is.

 

 

A város infrastrukturális fejlesztésében is fontos szerepet játszanak

A vállalat három szakterülete közül az útépítési ágazatban megvalósult munkájuk eredményeként készültek el a város közlekedését javító csomópontok, körforgalmak, valamint a nyugati elkerülő út szakaszai.

Ezen túl a számos belvárosi utca felújítása és építése és a kerékpárutak kialakítása (Nyíregyháza-Tokaj között, Debreceni és Tünde utcai, Kállói úti és Kert utcai) mellett folyamatban van a nagykörút befejezését jelentő Huszár sor és Móricz Zsigmond út négysávosítása is.

A fentieken túl ugyanakkor már csaknem egy évtizede használják a városlakók a vállalat által épített szennyvízhálózatot is, melyhez a szükséges szennyvíztisztitó telepek korszerűsítését is elvégezték.

 

 

A cég a város kulturális és sportéletében is jelentős részt vesz

A közleményben kiemelték, mindig is fontosnak tartották, hogy szerepet vállaljanak a szűkebb és tágabb közösség életében is: a vállalat mecénása a kultúrának, a sportnak, a tudománynak, a civil szervezeteknek és az egyházaknak is. Mindemellett támogatják a VIDOR Fesztivált, továbbá rendszeresen részt vesznek a nyíregyházi élsportban, szabadidős sportokban és számos jótékonysági akcióban is.

A tájékoztatásban ugyanakkor a generációváltás mostanában az építőipart is elérő kérdéséről is szó esik:

idősebb Bencze Antal az első pillanattól tervezte, hogy a KE-VÍZ többgenerációs céggé válik majd és tudatosan építette fel az utódlást.

A cég irányítása apropóján hozzátették, idősebb Bencze Antal már nem vesz részt az operatív munkában, így a céget már vezérigazgató helyettesként, ifjabb Bencze Antal irányítja. Másik fia, Bencze Gábor az út- és hídépítési ágazat vezetője, mindemellett két unokája is a cégnél dolgozik egyetemi tanulmányaik közben.

 

 

Galéria

Iparági hírekKe-Víz 21 Zrt.nívódíjakdíjátadókNyíregyháza

Hírlevél

Hirdetés