2024.04.20, Szombat
A RailCert Hungary Kft. elhivatott a vasúti közlekedési esélyegyenlőség megteremtésében
Illusztrációs fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A RailCert Hungary Kft. elhivatott a vasúti közlekedési esélyegyenlőség megteremtésében

magyarepitok.hu

2022.12.12. 11:30 - Kolinek Nóra

A vállalat kiemelt feladatának tekinti a társadalmi szerepvállalást, melynek során 2022-ben gyermekklinikát és fogyatékkal élőket segítő szervezeteket támogatott.

Hirdetés

A RailCert Hungary Kft. vasúti tanúsító szervezetként vasútállomások megfelelőségértékeléséért is felel. Ennek egyik sarkalatos pontja a látásukban és mozgásukban korlátozott személyek zavartalan utazásának biztosítása: többek között a taktilis vezetősávok, vezetőkorlátok, liftek nyomógombján szereplő Braille-írás megfelelőségének ellenőrzése is.

Illusztrációs fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A vállalat minden évben támogat egy olyan szervezetet, amelynek tevékenysége összhangban áll a társaság társadalmi felelősségvállalásának szemléletével. A nonprofit szervezetek kiválasztásakor kiemelten fontos szempont a szervezet által végzett tevékenység társadalmi ismertsége, elismertsége, valamint fenntarthatósága.

A RailCert Hungary Kft. megfelelőségértékelési tevékenységében a követelmények teljesítése és a célkitűzések elérése mellett tette le névjegyét, elhivatott a vasúti közlekedési esélyegyenlőség megteremtésében azáltal, hogy szigorúan megköveteli és betartatja a hazai és nemzetközi vasúti projektek összes szereplőjével a jogszabályi előírásokat és az érintettek által megfogalmazott ajánlásokat.

 

A vállalat partnerei számára lehetőséget biztosított a Láthatatlan Kiállítás megtekintésére

A szakma szereplőinek érzékenyítése céljából a vállalat 2020-ban, a Láthatatlan Kiállítással együttműködésben, partnerei számára lehetőséget nyújtott a látók és nem látók világát egymáshoz közelíteni hivatott tárlat megtekintésére. A látássérültek vezetésével zajló interaktív tárlat látogatása támogatta a szemléletmód formálását az elfogadottság növelése érdekében.

2021-ben a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által kiemelkedő színvonalon működtetett vakvezető kutya kiképzőközpont működésének fenntartásához járultak hozzá. Minden egyes partneri ajándékcsomag egy-egy vakvezető kutya kiképzését segítette, ezáltal megkönnyítve a vakok és gyengénlátók akadálytalan és zavartalan közlekedését is.

2022-ben a korábbi évektől eltérően két szervezet támogatása mellett is döntöttek. Adományt nyújtanak a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezetének „Tarts életben!” elnevezésű országos programjához, valamint a Sebészek a Gyermekekért Alapítvány részére.

Fogyatékkal élők magánklinikájának létrehozását támogatják

A Fejér Megyei Szervezet programja két hatalmas méretűnek szánt és tervezett projekthez keres támogatókat. Elsődleges céljuk, hogy létrejöjjön a fogyatékkal élők magánklinikája, amelyhez orvosi vizsgálati eszközöket, épületet, személyautókat és bútorokat keresnek, és kérnek az adományozóktól.

Második, ám nem kisebb célkitűzésük, a fogyatékkal élők munkáltatói projektje, amely során olyan munkáltatókat keresnek, akik foglalkoztatnának fogyatékkal élő embereket, ami nagyban segíti a társadalomba való beilleszkedésüket. Kiemelt támogatóként a RailCert Hungary Kft. arany fokozatú oklevélben részesült, hozzájárulva a program megvalósításához.

A cég az idei évben csatlakozott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet I. számú Gyermek Sebészeti és Traumatológia Osztályának támogatásához, amely biztosítja a kórház fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, ezzel hozzájárulva a gyermekellátás körülményeinek javításához.

A RailCert Hungary Kft. évekkel ezelőtt megkezdett, hagyományteremtő cselekvésével ösztönzi a vasúti szakmai szereplőit, hogy az ünnepek közeledtével vagy akár egész évben, válasszanak olyan szervezetet kedvezményezettként, amelynek tevékenysége mellett teljes mértékben kiállnak.

Kötött pályaRailCert Kft.adományozásjótékonyságtársadalmi felelősségvállalásCSR

Hírlevél

Hirdetés