2024.05.25, Szombat
Teljes lezárás mellett folytatódik a Nyugati pályaudvar aluljáró átépítése
Főkép: MÁV / Facebook

Teljes lezárás mellett folytatódik a Nyugati pályaudvar aluljáró átépítése

MÁV

2023.08.31. 15:43 - Kolinek Nóra

Megújul a keresztaluljáró, és peronfelvonót is cserélik.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Nyugati pályaudvar felújítása a keresztaluljáró és a peronlift cseréjéhez tartozó munkálatokkal folytatódott augusztusban. A próbafeltárások sikeresen lezárultak, ezt követően kezdődnek meg a nagyobb volumenű kivitelezési munkák is az aluljáróban – olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

A keresztaluljáró felújítása és a peronlift cseréje a MÁV beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Mint írták 2023. szeptember 4-től teljesen lezárják a WestEnd felőli (1-9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljárót. A lezárás ideje alatt a vágányokat a felszínen, a csarnokon át lehet megközelíteni, ez pár perccel több időt vehet igénybe, amivel érdemes előre tervezni utazáskor.

Térkép: MÁV

Az aluljáróban lévő mosdó továbbra is üzemel, amely a (4-5. vágányokkal egyvonalban lévő) csomagmegőrzők melletti lépcső felől érhető el. A lezárás időszaka alatt a 11-12. vágányok sem lesznek elérhetőek az aluljáróból, azok csak a Teréz körút felől lesznek megközelíthetők – tették hozzá.

A felújítás keretében az aluljáróban elvégzik az álmennyezet és padlóburkolat teljes cseréjét a lámpatestekkel, új elektromos hálózattal, vízelvezetőkkel együtt, továbbá megújul a falburkolat és az oldalajtók sora a régi lépcsőkkel együtt. A jelenleg használaton kívüli peronfelvonó cseréjét is elvégzik, így az aluljáró a pályaudvar területéről is elérhetővé válik akadálymentesen. Az új lift beépítéséhez szükséges tervezési munkálatok már megkezdődtek.

Kötött pályaMÁVNyugati pályaudvar

Hírlevél

Hirdetés