2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Így fog kinézni az M3-as metró májusra elkészülő három állomása
A Corvin-negyed állomás látványterve: m3felujitas.hu

Így fog kinézni az M3-as metró májusra elkészülő három állomása

m3felujitas.hu

2022.04.08. 15:05 - Bíró Beáta

Most először láthatók a 3K állomás látványtervei, amelyeken a ferdeliftek, a megújult mozgólépcsők és a látványos burkolatok is megjelennek. Az M3 középső szakaszának állomásait a SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezi, a vágányépítési munkákat a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végzi.

Hirdetés

Az M3-as metró felújításának hivatalos projektoldalán tette közzé a beruházó BKV Zrt. a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák látványterveit. A rövid nevén 3K állomásnak áprilisban már zajlik a műszaki átadása, májusban pedig az utazóközönség is birtokba veheti.

 

A Semmelweis Klinikák állomás látványterve
Forrás: m3felujitas.hu

 

Az utolsó fázisban elkészülő Lehel tér, Nyugati pályaudvar, Arany János utca, Deák Ferenc tér, Ferenciek tere, Nagyvárad tér metróállomások tervezett, még munkaközi látványterveit is hamarosan ismertetik.

 

A Kálvin tér állomás látványterve

A BKV egy interjút is közöl arról, hogy hogyan sikerült Budapest leghosszabb, kék metróvonalának belvárosi szakaszát modernizálni, hogyan sikerült a funkcionalitás és esztétikum közötti egyensúlyt megtalálni. Mennyire befolyásolta az új utasterek arculatát a múlt? Csapó Balázs és Germán Tibor építészek pedig a tervezés folyamatába is bepillantást engedtek és meséltek arról, milyen utasterekkel találkozhatnak az utasok a metrófelújítás után. 

 

    

Lapunk korábban egy hosszabb írást közölt az innovációnak számító ferdepályás felvonókról, amelyek biztosítják a mozgáskorlátozottak, az idősek és a babakocsisok komfortos közlekedését. Ilyeneket először építettek Magyarországon. 

 

A Corvin-negyed állomás látványterve

 

A magyarepitok.hu külön rovatban, részletes beszámolókkal követte végig az M3 metró középső szakaszának felújítását, utóbbi időben különös tekintettel a májusra elkészülő 3K állomásét. Nemrég fotókat mutattunk be az itt zajló füstpróbákról is. Az utolsó (középső), Lehel és Nagyvárad tér közötti állomások a SWIETELSKY Építő Kft.  munkájával újulnak meg. Ugyanezen a szakaszon a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végzi el a sínek és alagútrendszerek munkálatait.

 

 

Galéria

M3-as metróSwietelsky Magyarország Kft.BKVmetrófelújításmetrófejlesztés3K állomás

Hírlevél

Hirdetés