2023.06.02, Péntek
M3 metrófelújítás: a Kálvin téri állomáson is lezajlottak a füstpróbák
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

M3 metrófelújítás: a Kálvin téri állomáson is lezajlottak a füstpróbák

magyarepitok.hu

2022.03.31. 11:00 - Bíró Beáta

Mindhárom, májusra elkészülő metróállomáson megvoltak az ellenőrzések. A biztonsági rendszereket a kivitelező SWIETELSKY építette ki.

Hirdetés

A BKV Zrt. az M3 metrófelújítás hivatalos oldalán folyamatosan tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a májusban átadandó három állomáson folyamatosak a hő- és füstelvezető rendszer tesztelési és hatósági ellenőrzései.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson már korábban elvégezték ezeket a próbákat, legutóbb pedig a Kálvin téren tesztelték, hogy megfelelő-e a kiépített rendszer. Az eseményen lapunk fotókat is készíthetett. Az arra járók a folyamatok alatt a metró szellőző kivezetésein füst kiáramlását tapasztalhatták, de a keletkezett égésterméknek nincs egészségkárosító hatása.

 

 

Az állomások biztonsági rendszereit a SWIETELSKY Építő Kft. építette, az M3 metró Lehel és Nagyvárad tér közötti, kilenc állomás kivitelezőjeként. Lapunk korábban részletes anyagban számolt be arról, hogy a legmodernebb berendezések kerültek az állomásokba - bemutattuk a vízköddeloltót is és a különböző, menekülést segítő eszközöket.

 

 

A metrófelújítás leglátványosabb helyszínei most a fent említett három állomás, amelynek műszaki átadása áprilisban zajlik, az utazóközönség pedig májusban veheti birtokba.  

Galéria

M3-as metróSwietelsky Magyarország Kft.BKVmetrófejlesztés

Hírlevél

Hirdetés