2024.04.19, Péntek
M3 metró: felpörögtek a vágányépítési munkák a felújítás alatt álló szakaszon - Fotógaléria
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

M3 metró: felpörögtek a vágányépítési munkák a felújítás alatt álló szakaszon - Fotógaléria

magyarepitok.hu

2022.04.07. 11:08 - Bíró Beáta

Végzett a pályaépítési munkákkal a Nagyvárad tér és a Deák tér állomások között a Swietelsky Vasúttechnika. 

Hirdetés

Tavasszal átadják az M3 középső szakaszának három állomását – a Semmelweis Klinikákat, a Corvin-negyedet és a Kálvin teret –, nem csoda tehát, hogy az elmúlt hónapban is nagy ütemben zajlottak a rekonstrukciós munkák. Ezeket fotósunk is megörökítette. A három állomás közül kettőn márciusban már a harmadik sín burkolatai is felkerültek a peronok hosszán, miután a Vasúttechnika szakemberei kialakították a vízelvezetést és megtörtént a pályabeton impregnálása. 

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A Nagyvárad tér és a Deák tér állomások között folyamatos a vágánytér takarítása, illetve az építési hulladék területről történő elszállítása. Az alapos, körültekintő takarítás kiemelt fontosságú az április közepén kezdődő sínköszörülési munkák tűzvédelme, és porterhelésének megelőzése szempontjából.  

 

 

A fenti munkákkal párhuzamosan a középső szakasz egy másik részén, a Deák tér és Lehel tér állomások között a bal vágány átépítése jelenleg is nagy erőkkel folyik.

 

 

Az M3 metró középső szakaszán az állomások átépítését és modernizálását a Nagyvárad tértől a Lehel térig a SWIETELSKY Építő Kft. végzi el, az alagutakban és a vasúti pályán (illetve a biztosítóberendezési, az utastájékoztató és egyéb távközlési rendszereken) a Swietelsky Vasúttechnika Kft. dolgozik.

Galéria

M3-as metróSwietelsky Vasúttechnika Kft.metrófelújításmetrófejlesztés

Hírlevél

Hirdetés