2024.04.21, Vasárnap
Újabb többmilliárdos építőipari beruházást jelentett be a Futureal
futureal.hu

Újabb többmilliárdos építőipari beruházást jelentett be a Futureal

mti, magyarepitok.hu

2016.10.17. 13:20 - Hegedűs Gergely

A fővárosi Váci úton 20 ezer négyzetméternyi irodaterület jön létre a most épülő Advance Towerben.

Hirdetés

A Váci úton elkezdődött a 11 ezer 900 négyzetméter bérbe adható alapterületű Advance Tower irodaház építése. A 36 millió eurós (11 milliárd forintos) beruházásról Tatár Tibor, az ingatlanfejlesztő Futureal vezérigazgatója számolt be.

A hatszintes irodaházat 2018 elején adják át. A Futureal összes irodaépülete, így az Advance Tower is BREEAM tanúsítvánnyal kerül átadásra, az épületben automatizált árnyékolástechnika lesz. A jelentős érdeklődés miatt elkezdték a 8 ezer négyzetméteres második ütem tervezését is, ezzel az Advance Tower bérbe adható területe közel 20 ezer négyzetméterre nő.


Munkaerőhiány növeli a költségeket és a kivitelezés idejét

Futó Gábor alapító a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Futureal-csoport az elmúlt 12 évben 900 millió euró értékben több mint 600 ezer négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg. A cég a válság alatt is a 200 fős létszámával a legnagyobb ingatlanfejlesztő maradt. Budapesten a Futureal jelenleg 100 ezer négyzetméteren valósít meg fejlesztéseket az irodapiacon, a lakáspiacon is 10 projektet indítottak el.

A csoporthoz tartozó Cordia tavasszal az elmúlt 25 év egyik legnagyobb lakásépítési projektjét jelentette be, ugyanakkor a Futureal nemrég hozta nyilvánosságra a 45 milliárdos Etele Plaza felépítését Kelenföldön

Futó Gábor kitért arra, hogy a kivitelezésben jelentős, 25 százalékos költségnövekedést tapasztalnak, aminek az oka egyrészt a súlyos munkaerőhiány, ami az átadások késését okozhatja.

 

Nagyon beindult a XIII. kerület és a Váci út

Tóth József, a XII. kerület polgármestere arról beszélt, hogy a kerület a város legdinamikusabban fejlődő kerülete lett: közel 1 millió négyzetméter kereskedelmi szolgáltatóegység, és 19 ezer új lakás épült, ezzel 73 ezerre nőtt a lakások száma. Mintegy 200 ezer négyzetméter kereskedelmi egység és kétezer lakás építése zajlik itt, világcégek költöznek a kerületbe - mondta.

Budapesten a bejelentett 250 ezer négyzetméternyi irodafejlesztésből 100 ezer négyzetméter jut a Váci útra. Ezek közül a közelmúltban beszámoltunk a Nexon Market által kivitelezett irodaházáról, a Fehér Házról (GTC) és az Optima Zrt. új üzleti negyedéről.

Mi épül?ingatlanfejlesztésiroda

Hírlevél

Hirdetés