2024.05.26, Vasárnap
Három forgalmas vasúti hidat korszerűsít az A-Híd
A Pincehelynél található vasúti híd (fotó: magyarepitok.hu)

Három forgalmas vasúti hidat korszerűsít az A-Híd

magyarepitok.hu

2017.02.27. 16:38 - Antal Zsófia

A Kelenföld és Dombóvár közti vasútvonal Fejér és Tolna megyében található hídjait közel 2,7 milliárd forintból építi újjá a cég.

Hirdetés

Az A-Híd Zrt. elnyerte a 40. számú, Budapest-Kelenföld – Dombóvár vasútvonalon található három vasúti híd rekonstrukciós munkáira vonatkozó közbeszerzést, melyet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írt ki. A vállalat összesen 2,696 milliárd forint értékben hajtja végre a Tolna megyei Kapos folyó két hídjának, valamint a Fejér megyében található Sárvíz-Nádor csatorna egyik hídjának felújítását.

 

A Rétszilasnál található vasúti híd (fotó: magyarepitok.hu)

 

Mindhárom meglévő híd bontásra kerül. A darabolás és az elszállítás után:

  • a Rétszilasnál található Sárvíz-Nádor-csatorna fölötti híd egyik hídfőjét és a vasúti töltést megerősítik, majd 50,3 méter nyílású hidat építenek,
  • a Tolnanémedinél lévő Kapos-híd egyik hídfőjét és a vasúti töltést szintén megerősítik, majd 40 méter nyílású hidat építenek,
  • a Pincehelynél található Kapos-híd mindkét hídfőjét, valamint a vasúti töltést is megerősítik, és 37,1 méter nyílású új hidat építenek.

A hídrekonstrukció részeként az A-Híd mindhárom helyszínen elvégzi a vasútépítési munkákat is (pálya, felsővezeték, távközlés, optikai kábelalépítmény), illetve az építési helyszín és az országos vagy helyi közúthálózat közti útvonalak kialakítását, megerősítését. A cég tavaly hajtotta végre azt az eszközberuházást, mely képessé teszi a vasútépítési munkák elvégzésére is.

A-Híd Zrt.Mi épül?hídépítésvasútfejlesztéshídfelújításRétszilasTolnanémediPincehely

Hírlevél

Hirdetés