2024.04.15, Hétfő
Több mint félszáz balatoni strand kap turisztikai fejlesztést

Több mint félszáz balatoni strand kap turisztikai fejlesztést

mti

2017.06.26. 10:20 - Hegedűs Gergely

Játszóterek, vízi-játszóterek, fitness-parkok, vizesblokkok felújítására, létesítésére, valamint stégek, lépcsők építésére nyertek támogatásokat a pályázók.

Hirdetés

Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén. A pályázat részleteiről a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója számolt be az MTI-nek.

Guller Zoltán elmondta, a strandtulajdonos önkormányzatok jellemzően játszóterek, vízi-játszóterek, fitness-parkok, parkok, vizesblokkok felújítására, létesítésére és stégek, lépcsők építésére nyertek támogatásokat.

A strandfelújítások egy része a szezonhosszabbítást szolgálja, hogy ősszel és télen is használhatóak legyenek a létesítmények, ennek érdekében kiszolgáló helyiségek és vizesblokkok téliesítésére, valamint szaunák építésére is nyertek támogatást a strandtulajdonosok. A fejlesztések zöme elsősorban fizetős strandokon valósul meg, de kaphatott támogatást néhány olyan tóparti település is, amely csak szabadstranddal rendelkezik.

A 100 százalékos, vissza nem térítendő állami támogatást élvező strandberuházások több helyen már elkészültek. Van ahol jelenleg is zajlanak, egyes településeken pedig a nyári szezont követően valósulnak meg.

Mi épül?Balaton

Hírlevél

Hirdetés