2024.04.23, Kedd
Folytatódhat a székesfehérvári óriásfelüljáró építése

Folytatódhat a székesfehérvári óriásfelüljáró építése

magyarepitok.hu, feol.hu

2017.08.04. 13:34 - Hegedűs Gergely

A 260 méter hosszú, közel öt méter széles felüljáró a város déli és északi oldalát köti majd össze az állomás vágányhálózatát átívelve.

Hirdetés

Megjelent a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáróra kiírt közbeszerzés a TED-en. A beruházó NIF hirdetménye szerint az állomás vágányhálózata feletti híd második ütemének kivitelezéséhez keresnek ajánlattevőket.


Az intermodális csomópontnak is része lesz az új híd

A feol.hu korábbi cikke szerint a 260 méter hosszú, közel öt méter széles felüljáró a város déli és északi oldalát köti majd össze. Az építmény mintegy harminc vágány felett ível át, gyalogosok, kerékpárosok számára egyaránt használható lesz. A tervek szerint része lesz a leendő fehérvári intermodális csomópontnak, ami által a buszpályaudvar is a vasútállomás mellé költözik Székesfehérváron.

A feol.hu korábban azt írta, a híd építése már 2015-ben elkezdődött, ám csak az egyik fele készült el. A befejezés a második ütem által valósul meg, ennek elkezdése az év végén vagy a jövő év elején várható, míg az átadás 2019 első negyedévében – értesült a lap a NIF kommunikációs igazgatójától Karcagi Orsolyától.


Útépítés, vágányok és felsővezetékek átépítése is feladatok között

A NIF által megjelentett felhívásból kiderül, a híd acélszerkezet mellett a kivitelező feladata két lépcső megépítése is, melyek közül az egyik a közterületre, a másik a MÁV gépészeti telepére vezet.

További feladat a hídszerkezet, illetve a különböző lépcsők lefedése és oldalburkolat építése, vágányok átépítése, felsővezetékek átalakítása, területrendezés, valamint egy útépítés 300 méter hosszan.

Mi épül?hídépítésvasútfejlesztésSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés