2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Víztározóval és útépítéssel készül Debrecen az újabb gyárfejlesztésekre
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Víztározóval és útépítéssel készül Debrecen az újabb gyárfejlesztésekre

magyarepitok.hu

2019.09.23. 15:48 - Szabó Ákos

A Hódút munkájával összesen mintegy 1 milliárd forintból fejlesztik Debrecen északnyugati ipari parkját.

Hirdetés

Két alprojektben, összesen nettó 978 millió forint értékben folytatja Debrecen gazdasági fejléesztését a város önkormányzata – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A városban folyamatosak a gyárépítések: legutóbb a német Krones új üzemével készült el a Market Építő Zrt.

 

A Krones új gyára (mti)

Most az Észak-Nyugati Ipari Park kap fejlesztéseket: a zóna új bekötőútjának első ütemét 247 millió forintból építi ki a Hódút Kft. A beruházásban egy 580 méter hosszú ideiglenes útszakaszt alakítanak ki. A szakasz burkolatát 3,5 méteres sávszélességgel, 0,25 méteres biztonsági sávval adják át. A jobb oldalon 2,5 méteres, míg a bal oldalon 1 méteres padkát építenek.

A másik, szintén az ipari parkot erősítő beruházás célja a csapadékvíz-mentesítés. Ennek során összesen nettó 731 milliód beruházással

  • kiépítenek egy 112 ezer köbméteres kapacitású késleltető víztározót,
  • melyhez elvezető csatornát is kialakítanak 84,5 méter hosszan.

 

Sorban épülnek a gyárak Debrecenben

Debrecenben jelentős számú külföldi nagyberuházás zajlik jelen pillanatban is, a korábban említett Krones-gyár átadása után is: egyrészt a megyeszékhely északnyugati határában BMW-gyárat fognak építeni (az óriásprojekt földmunkáit a Market Építő Zrt.; műszaki ellenőrzési, mérnöki és minősítésbiztosítási feladatait pedig a Főber Zrt., valamint a Fugro Kft. vállalta el).

Másrészt pedig a város déli oldalán fekvő ipari parkban is számos beruházás zajlik. Többek között az alábbi üzemfejlesztések is elrajtoltak már:

Mi épül?Hódút Kft.Debrecenvíztározóüzemfejlesztésüzemépítésipari parkMarket Építő Zrt.útépítés

Hírlevél

Hirdetés