2024.04.16, Kedd
Új idősek otthonát alakított ki a HÉP Kecskeméten
Fotók / Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Új idősek otthonát alakított ki a HÉP Kecskeméten

magyarepitok.hu

2020.04.23. 16:38 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt keretében 13 darab két fős hálószobát, közösségi helyiségeket, valamint látogató- és foglalkoztatószobát is létrehoz a Horváth Építőmester Zrt.

Hirdetés

Idősotthont alakított ki a Horváth Építőmester Zrt. Kecskeméten mintegy 277 millió forint értékben. Korábban már megírtuk, hogy az intézmény kialakítása egy meglévő épület felújításával és épületbontással valósulhatott meg.

Az idősek otthona egy földszintes épületben létesült melynek tetőtere beépítetlen maradt. A beruházás keretében közösségi helyiségeket, látogató- és foglalkoztatószobákat is kialakítottak a szakemberek.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az intézmény 26 gondozottat tud majd befogadni, akik részére 13 darab két fős hálószobák állnak rendelkezésre, melyekhez párosával önálló vizesblokk is társul. Mindemellett k2 darab  demens-szobát is kialakítottak, amely 4 fő befogadására alkalmas.

„Az idős épület rossz állapota miatt az étkező feletti tetőszerkezetet teljes egészében ki kellett cserélni, a tető többi részén pedig a szerkezet megerősítését kellett elvégezni. Ezen kívül a főfalon állagmegóvás és megerősítés céljából úgynevezett falvarrást is végeztünk. Mindemellett a régi épület rossz csapadék elvezetése miatt, erősen rongálódott a téglából készült alapozás is, melyet betüskézéssel és aláfalazással erősítettünk meg” – fejtette ki lapunknak a kivitelező Horváth Építőmester Zrt.

 

Akadálymentesített teraszokat használhatnak a bentlakók

A gondozók és nővérek részére pihenő/tartózkodóhely, teakonyha, öltöző, zuhanyzó és külön illemhely is készült a projekt során. Továbbá az intézmény megfelelő működéséhez iroda, orvosi szoba, melegítőkonyha és étkezőhelyiség, valamint vizes helyiségek és egyéb kiszolgáló helyiségek is létesültek. Az étkező melletti elavult és megromlott minőségű épületrész pedig elbontásra került.

A gondozottak igényeinek megfelelően az intézmény körül akadálymentesen kialakított teraszok jöttek létre. A fejlesztés részeként az ingatlan hiányzó közművesítése és környezetrendezése is megtörtént. A kerítés, a belső utak, a parkolók és járdák építése, valamint a kertkialakítás mellett egy közel 300 négyzetméteres sétautat is élvezhetnek a lakók, 4 darab kerti paddal ellátott pihenővel együtt.

 

Galéria

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.Kecskemétidősek otthonaközépület

Hírlevél

Hirdetés