2023.06.01, Csütörtök

Mi épül?

Jelentős sportberuházási hullámot hozott a TAO

2015.12.01

Háromszáz új hazai sportingatlan épült, és közel ötszáz újult meg a társaságiadó-kedvezményre (TAO) épülő sporttámogatási rendszer 2011-es bevezetése óta. A TAO-nak köszönhető pénzekből összesen 119 milliárd forint jutott utánpótlás-nevelésre.

Évtizedekre megoldották Szekszárd ivóvízellátását

2015.11.30

A Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében lezárult az új szekszárdi ivóvízbázis kiépítése. A 35 ezres város eddigi vízbázisát egy évtizedekkel korábbi ipari szennyezés miatt kellett lecserélni. Az új bázishoz nyolc parti szűrésű kutat fúrtak a Duna-parton, és új tisztítómű is épült a hároméves projekt keretében.

Befejeződött a dombóvári kórház korszerűsítése

2015.11.27

Befejeződött a dombóvári Szent Lukács Kórház „A” szárnyának csaknem kétmilliárd forintos korszerűsítése - közölte a kórház igazgatója csütörtökön a Tolna megyei településen.

Újra él a Börzsöny belsejébe vezető kisvasút

2015.11.23

Az 1975-ben megszüntetett Szob-Nagybörzsöny vasútvonal hétfőn újra teljessé vált, jövő nyártól az ország egyik legvadregényesebb kisvasútjával utazhatunk a Börzsöny belsejébe.

ORBÁN VIKTOR SZOMBATHELYEN: EZ EGY JÓ KEZEKBEN LÉVŐ, ERŐS VÁROS

2015.11.18

Papp László: jó kezekben van a debreceni repülőtér

2015.11.05

A debreceni repülőtér jó kezekben van: a kormány, az önkormányzat és a Xanga befektetői csoport együttműködésével példaértékű fejlesztés valósult meg és van folyamatban a légikikötőben - jelentette ki a város polgármestere kedden, a repülőtéri innovációs inkubátorház bokrétaavató ünnepségén.

Négy sávra szélesítik a 21-es számú főút egy szakaszát

2015.10.29

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Hatvan és Somoskőújfalu között vezető 21-es számú főút egy 7 és fél kilométeres szakaszának négy sávra szélesítésére írt ki nyílt közbeszerzést - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.  

Bokrétaavató zajlott a BOS győrladaméri telephelyfejlesztés beruházásánál

2015.10.14

2015 áprilisban vette át a munkaterületet a Merkbau Csoport az autóipari beszállító BOS győrladaméri telephelyén, ahol a november végéig befejezendő építkezésnél október 14-én érte el az épület a legmagasabb pontját, így ez alkalomból a német szokások szerinti bokréta avató ünnepségre került sor. A részletekről Petrányi Attila létesítményfelelőst kérdeztük:

Merkbau - Bokrétavatásra került sor a MAN új oktatási központjánál

2015.10.01

A fővárosból kifelé vezető 51-es út mellett, Dunaharasztiban épül az MAN új központja, amely beruházásnak a MERKBAU csoport a generálkivitelezője. A beruházást a csoport fővárosi főépítés-vezetősége bonyolítja. Október 1-én megépült az beruházás legmagasabb pontja, így építő szokásoknak megfelelően szerény bokrétaavató ünnepségre került sor csütörtökön délután. Kovács Zsoltot a MERKBAU létesítményfelelősét kérdeztük:

Több mint egymilliárdos városközpont fejlesztést adtak át Kisújszálláson

2015.09.28

Több mint egymilliárdos fejlesztési program keretében felújították Kisújszállás városközpontját, amelyet pénteken adtak át.

Fanyalog a sajtó a közlekedésbiztonság növelésén

2015.09.28

Kánonban fanyalog a hazai sajtó azon az autósok életét átmenetlileg valóban megkesererítő beruházásokon, amelyek az autópályák fővárosi bevezető szakaszain pár héten át dugókat okoznak. Pedig a közlekedésbiztonság növelése egy hívó szó szerte Európában, ha az autópályákról esik szó, Magyarország pedig a 2007-13-as európai pénzügyi ciklusban autópályaépítésre elnyerhető 2500 milliárd forint nagyságú összegből jelenleg mintegy 12 milliárd forintból valósít meg valóban a közlekedés biztonságát növelő beruházásokat.

756 méter hosszú lesz az M4-es autópálya új Tisza hídja

2015.08.25

A kormány prioritásként kezeli a gyorsforgalmi hálózatok fejlesztését, a közel 29 km hosszan, 2x2 sávon megépülő M4-es autópályát 2016 őszétől Abony és Fegyvernek között már használhatják a közlekedők.

Másfél kilométernyi gát épült Visegrád védelmére

2015.11.30

Befejeződött a visegrádi árvízvédelem kiépítésének első szakasza. A Magyar Vízépítő Zrt. és a Zöld Út-Építő Kft. kivitelezésében mobilfalas rendszer épült ki 1440 méter hosszan. A városban az utóbbi 12 évben négyszer alakult ki rendkívüli helyzet a Duna miatt.

Eddig elfolyt, mostantól évi 28 milliót hoz Nagyszénás termálvize

2015.11.27

Befejeződött a helyi termálvíz hasznosítási beruházása a Békés megyei Nagyszénáson. A vízből nyert geotermikus energia váltja ki a gázfűtést az önkormányzati intézményekben, ezzel évente több mint 1 millió köbméter földgázt spórolnak meg. A beruházással a 16 éve bezárt fürdőt is újra megnyitják, a hulladékhővel pedig üvegházat fűtenek.

Újabb nívós sportlétesítménnyel gazdagodott Debrecen

2015.11.26

A mintegy 1,8 milliárd forintos EU-pályázatból felépített egyetemi sportcsarnok a sporttudományi oktatást és kutatást, valamint az egyetemi verseny- és szabadidősportot szolgálja majd.

Csaknem egymilliárdot költenek iskola- és óvodabővítésre Veresegyházon

2015.11.23

Új, kilenc tantermes iskolát építenek és két óvoda bővítését, korszerűsítését is előkészítették Veresegyházon. A három projekt összköltsége megközelíti az egymilliárd forintot - tájékoztatta a Pest megyei település független polgármestere kedden az MTI-t.

A ZÁÉV és a West Hungária Bau építi fel az MTK stadionját

2015.11.16

A Hidegkuti Nándorról elnevezett futballstadion kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére kiírt tendert a Z-W MTK Konzorcium nyerte, amelynek a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. a tagja. A hétfői alapkőletétel után az aréna 6,31 milliárd forintért épül fel, a lelátón 5322 ülőhelyet alakítanak ki, a munkálatok a tervek szerint legkésőbb jövő augusztus 31-ig befejeződnek.

Lerakták a leendő egyetemi központ alapkövét Kecskeméten

2015.10.30

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke csütörtökön Kecskeméten elhelyezte a gazdálkodástudományi kar, a leendő egyetemi központ alapkövét.

Építőipari aluhab panelgyártó üzemet épít az Aluinvent

2015.10.25

Félmilliárd forint beruházással aluhab paneleket gyártó üzemet épít az Aluinvent Zrt. felsőzsolcai telephelyén - mondta Babcsán Norbert, a zrt. technológiai igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, a helyszínen.

Kosárlabdacsarnok építése kezdődött Oroszlányban

2015.10.13

Egy nemzetközi előírásoknak megfelelő kosárlabdacsarnok alapkövét tették le kedden Oroszlányban, az egymilliárd forintos beruházás egy év alatt készül el.

Ötmilliárdból épül meg az újpesti vásárcsarnok és rendezvényközpont

2015.09.28

Az UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt. által a Szent István téri vásárcsarnok és rendezvényközpont tervezésére és felépítésére meghívott vállalkozók közül a Hídépítő-Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft. és a Kalotherm Építőipari Zrt. lett a nyertes - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Polgár Ipari Park: uniós forrásból fejleszt az InfoGroup

2015.09.28

Háromszáz millió forint európai uniós támogatást nyert el az InfoGroup annak a 4600 négyzetméteres csarnoknak a megépítésére, amely most fejeződött be a Polgár Ipari Parkban - közölte az ingatlanfejlesztő cégcsoport értékesítési és fejlesztési igazgatója hétfőn a helyszínen tartott tájékoztató rendezvényen.  

Januárban kezdődik a székesfehérvári Sóstói Stadion bontása

2015.09.19

Befejeződött a 118,7 milliárdos nagyságú M43 út megépítése

2015.08.20

Végre átadásra kerül az M43-as autópálya.