2023.02.07, Kedd

Mi épül?

Öt projekt és 21 milliárd Zalaegerszeg fejlesztésére

2016.01.14

Összesen 21 milliárd forint értékben öt beruházás indul el a zalai megyeszékhelyen: intermodiális csomópont épül, fejlesztik az északi ipari parkot, felújítják az uszodát, továbbá sport és rekreációs központ, illetve zarándokközpont jön létre.

Sportközponttá változik a régi szovjet laktanya

2016.01.12

Magyarországon számos elhagyatott, ám értékes szocreál ingatlan található, ezek újrahasznosítására ad példát az 1992-ig szovjet laktanyaként működő budapesti Erzsébet-liget.

Mohács új kikötővel nyit a világpiac felé

2016.01.07

Új kereskedelmi kikötő épül egy 5 milliárd forintos beruházással Mohácson. A két hajóállásos kikötőhöz 330 méteres partfal, közúti és vasúti csatlakozás és darurendszer is kapcsolódik. A kivitelezőt az év végéig választják ki, a kikötő 2017 végéig fejeződik be.

Évi 200 milliót spórol az ELTE egy energetikai beruházással

2016.01.06

Közel hatmilliárd forintos támogatást nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Ötmilliárd forintból az intézmény tizenhat épületében végeznek építészeti, gépészeti és energetikai felújításokat. További 700 millió forint kormányzati támogatást a Bibó István Szakkollégium teljes körű felújítására és környezetének rendezésére fordítanak. Szintén megújul a Nagytétényi úti kollégium, részben KEOP-os, részben pedig 900 millió forintos saját forrás felhasználásából.

Víztározók lendíthetik fel a Sió menti régiót

2016.01.04

Mintegy huszonötmilliárd forintos fejlesztést terveznek a Sió menti települések és vállalkozások a most futó európai uniós ciklusban. A zsilipek, duzzasztók, töltések felújítása mellett a tervek szerint a csatorna jobb partján 160 kilométernyi kerékpárút épülne, illetve kikötőket, turistacentrumokat hoznak létre a Sió mentén. Emellett olyan tározókat hoznának létre, melyeket horgászturizmusra, vízi sportokra, haltenyésztésre lehetne használni, az öntözéssel pedig újjáélesztenék a Sió menti kertészeti kultúrát.

30 milliárdból támad fel az OSB-lap termelés Vásárosnaményban

2015.12.29

A 2011-ben bezárt vásárosnaményi Interspan Faipari Kft. 2016-ban újra beindítja a termelést. A 30 milliárd forintos beruházás 100 új munkahelyet teremt, a cég az építőiparban nagy mennyiségben használt OSB-lapokat fog gyártani napi 800 köbméteres kapacitással.

Újjáépülő kórházak: ezúttal Siófok, Pécs és Mohács újult meg

2015.12.22

Az elmúlt öt évben 322 milliárd forint jutott kórházfejlesztésekre, az elmúlt hetekben, hónapokban pedig több mint 160 kórházi projekt fejeződött be az országban. Kedden Siófokon egyszerre két fejlesztés zárult le, a Pécsi Tudományegyetem több mint 20 milliárdos klinikai beruházásról számolt be, míg Mohácson mintegy 1,1 milliárd forintból fejlesztenek.

Átadták a Dunakeszi Rendőrkapitányság felújított épületét

2015.12.16

Energetikai felújításon esett át a Dunakeszi Rendőrkapitányság épülete. Az átfogó korszerűsítési programban szereplő hat megyei rendőrségi ingatlan közül utolsóként modernizált kapitányság avatását kedden tartották.

Közel 30 ezer fóti vízellátása vált biztonságossá egy gödi beruházással

2015.12.13

Elkészült a Gödi Vízmű rekonstrukciója és fejlesztése, ennek köszönhetően a térségben élő közel 28 ezer fős lakosság ivóvízszükségletét hosszútávon is megfelelő mennyiségben és minőségben lehet biztosítani.

Egy hét alatt cserélték le a Tisza vasúti hídját

2015.12.09

Átadták az egyik legforgalmasabb magyarországi vasútvonal korszerűsített szakaszát a Szolnok és Szajol között. A 20,7 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a vonatok 160 kilométerrel haladhatnak ezen a vonalon. A szakaszhoz tartozó Tisza-hidat mindössze hét nap alatt cserélték le 120 mérnök szakértelmének köszönhetően.

Tovább bővült a főváros P+R parkolási rendszere

2015.12.01

Az autósok kedd óta újabb P+R parkolókat használhatnak Budapesten a 4-es metróhoz kapcsolódóan a kelenföldi végállomásnál. A belváros tehermentesítésének jegyében összesen közel 1500 P+R parkolóhely létesül Kelenföldön.

Másfél kilométernyi gát épült Visegrád védelmére

2015.11.30

Befejeződött a visegrádi árvízvédelem kiépítésének első szakasza. A Magyar Vízépítő Zrt. és a Zöld Út-Építő Kft. kivitelezésében mobilfalas rendszer épült ki 1440 méter hosszan. A városban az utóbbi 12 évben négyszer alakult ki rendkívüli helyzet a Duna miatt.

Eddig elfolyt, mostantól évi 28 milliót hoz Nagyszénás termálvize

2015.11.27

Befejeződött a helyi termálvíz hasznosítási beruházása a Békés megyei Nagyszénáson. A vízből nyert geotermikus energia váltja ki a gázfűtést az önkormányzati intézményekben, ezzel évente több mint 1 millió köbméter földgázt spórolnak meg. A beruházással a 16 éve bezárt fürdőt is újra megnyitják, a hulladékhővel pedig üvegházat fűtenek.

Újabb nívós sportlétesítménnyel gazdagodott Debrecen

2015.11.26

A mintegy 1,8 milliárd forintos EU-pályázatból felépített egyetemi sportcsarnok a sporttudományi oktatást és kutatást, valamint az egyetemi verseny- és szabadidősportot szolgálja majd.

Csaknem egymilliárdot költenek iskola- és óvodabővítésre Veresegyházon

2015.11.23

Új, kilenc tantermes iskolát építenek és két óvoda bővítését, korszerűsítését is előkészítették Veresegyházon. A három projekt összköltsége megközelíti az egymilliárd forintot - tájékoztatta a Pest megyei település független polgármestere kedden az MTI-t.

Fertőd: egy fejlesztés lezárult, egy elindult

2016.01.13

Az Esterházy-kastély hat éve tartó felújításának harmadik része a kiskastélyt érintette, melyben a rendezvényközpont irodái, a próbatermek és az öltözők kaptak helyet. Eddig 7 milliárd forint uniós és állami támogatást fordítottak a projektre, aminek már a negyedik szakasza is elkezdődött. Ebben az Esterházy-kastély nyugati szárnyát restaurálják, eközben az Esterházy-kincseket visszaviszik a Szépművészeti Múzeumból.

Beépítés helyett közösségi tér Hódmezővásárhelyen

2016.01.07

Három helyszínen is megújult Hódmezővásárhely belvárosa: a város új parkot, ingyenes mélygarázst és egy megújuló kertet kapott. Emellett egymilliárd forintból megújult egyik évszázados épülete, aminek köszönhetően mostantól Hódmezővásárhelyen működik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád megyei kirendeltsége.

175 apartman épül a keszthelyi Balaton-parton

2016.01.06

Jelentős építőipari beruházás indul januárban Keszthely keleti részén: a Balaton partján összesen 175 apartmant tervez a beruházó Royal Homes Kft. tetőnapozókkal, sétánnyal és üzlethelységekkel. Az egész évben lakható lakások kiadásra is alkalmasak.

Milliárdos beruházások indulnak Nyíregyházán

2016.01.05

Sóstógyógyfürdőn négycsillagos szálloda épül, fejlesztik a Nyíregyházi Állatparkot, a Szabadtéri Színpadot és a Sóstói Múzeumfalut, emellett egy kétmilliárd forintos atlétikai centrumot is terveznek. A további beruházások bölcsődéket, óvodákat, iskolákat és szociális intézményeket érintenek, ugyanakkor megépül a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút.

Újabb állami támogatás a harkányi gyógyfürdő fejlesztésére

2015.12.30

A tavalyi 215 millió forint után a kormány 300 millió forint támogatást adott Harkánynak turisztikai fejlesztésekre. A 2014-2020-as ciklusban fürdőfejlesztésre európai uniós forrás nem áll rendelkezésre, így az állami pénzeknek fokozott szerepük van ezen a területen.

Lenti 94 szobás szállodával kerül a termálturizmus térképére

2015.12.23

A Zala megyei város önkormányzata 3,3 milliárd forintos beruházást fejez be tavaszra, ebből négycsillagos, 94 szobás szálloda épül 250 fős konferenciateremmel, emellett a fürdőt is fejlesztik.

Több mint egymilliárd forintból újult meg Nagykanizsa

2015.12.21

A Zala megyei település belvárosa 725 millió forintos uniós támogatásból szépült meg. A belvárossal együtt avatták fel a Ligetváros 412,5 millió forintos beruházását, melyben 24 szociális bérlakást újítottak fel, korszerűsödött a városi uszoda, új járdaszakasz és új kerékpárút épült.

Market Építő: elérte legmagasabb pontját a pesti belvárosban épülő campus

2015.12.15

Az alapítása óta eltelt 20 évben 800 megrendelő választotta a Market Építő Zrt.-t, több mint 540 milliárd forint értékben. A több látványos projektet kivitelező vállalat most a Közép-európai Egyetem (CEU) Nádor utcai épületén dolgozik, mely a napokban elérte a legmagasabb pontját. A campus tervei Közép- és Kelet-Európában elsőként kiérdemelték a magas fenntarthatósági követelményeket támasztó BREEAM rendszer legjobb minősítését.

Ötmilliárdos beruházással épül Pécsen naperőmű

2015.12.10

Közép-Európa egyik legnagyobb napelemparkja valósul meg Pécs határában. A kivitelező MWM Hungarowind már elkezdte a munkálatokat, az ötmilliárd forintos fejlesztés uniós pénzből valósul meg.

Huszonnégy tantermes általános iskola épül Dunakeszin

2015.12.02

Állami beruházásként új általános iskola épül Dunakeszi alagi részén. A huszonnégy tantermes oktatási intézmény tervezőjét, illetve kivitelezőjét a közbeszerzési eljárás lezárását követően, a jövő év elejére választják ki - tájékoztatta a Pest megyei település önkormányzatának szóvivője az MTI-t.

Jelentős sportberuházási hullámot hozott a TAO

2015.12.01

Háromszáz új hazai sportingatlan épült, és közel ötszáz újult meg a társaságiadó-kedvezményre (TAO) épülő sporttámogatási rendszer 2011-es bevezetése óta. A TAO-nak köszönhető pénzekből összesen 119 milliárd forint jutott utánpótlás-nevelésre.

Évtizedekre megoldották Szekszárd ivóvízellátását

2015.11.30

A Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében lezárult az új szekszárdi ivóvízbázis kiépítése. A 35 ezres város eddigi vízbázisát egy évtizedekkel korábbi ipari szennyezés miatt kellett lecserélni. Az új bázishoz nyolc parti szűrésű kutat fúrtak a Duna-parton, és új tisztítómű is épült a hároméves projekt keretében.

Befejeződött a dombóvári kórház korszerűsítése

2015.11.27

Befejeződött a dombóvári Szent Lukács Kórház „A” szárnyának csaknem kétmilliárd forintos korszerűsítése - közölte a kórház igazgatója csütörtökön a Tolna megyei településen.

Újra él a Börzsöny belsejébe vezető kisvasút

2015.11.23

Az 1975-ben megszüntetett Szob-Nagybörzsöny vasútvonal hétfőn újra teljessé vált, jövő nyártól az ország egyik legvadregényesebb kisvasútjával utazhatunk a Börzsöny belsejébe.

ORBÁN VIKTOR SZOMBATHELYEN: EZ EGY JÓ KEZEKBEN LÉVŐ, ERŐS VÁROS

2015.11.18