2022.12.09, Péntek

Mi épül?

50 ezer köbméter betont bontanak le a Puskásban, decembertől épül az új aréna

2016.03.03

Már zajlik a Puskás Ferenc Stadion bontása, az új nemzeti aréna építése év végén kezdődhet, és 2019-ben fejeződik be. A lebontott 50 ezer köbméter beton és vasbeton, valamint a 170 ezer köbméter föld jelentős része újrahasznosul. Az új stadion lelátói jóval közelebb kerülnek a küzdőtérhez, 63 ezer szurkolót tud befogadni, konferenciaközpontként és rendezvényközpontként is üzemel majd.

Januárig befejeződik a 146 milliárdos gyöngyösi gigaberuházás

2016.03.02

A jövő év első hónapjában indulhat be a termelés az Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemében, ahol a tervek szerint évente 5,5 millió gumiabroncsot készítenek. A gyár elindításához eddig több, mint 150 mérnököt és technikust vettek fel, akiket továbbképzésre küldtek Indiába és Hollandiába.

Három dimenziós komornyikkal nyit a megújult Almásy-kastély

2016.03.01

A gyulaiak már a péntektől induló próbaüzemben is látogathatják a 2,4 milliárdos uniós támogatással megújult kastélyt, a hivatalos megnyitó március 18-án lesz. Az érdeklődőket 21. századi csúcstechnológia kalauzolja végig az egykori főúri épület mindennapjain, a komornyik, a kulcsárnő, a szakács és a pukedliző komorna három dimenzióban fogadja a vendégeket.

Szakemberlakásokkal, uszodával és sportcsarnokkal fejleszt Kaposvár

2016.02.28

A kaposvári közgyűlés megkezdte a somogyi város átfogó fejlesztésének előkészítését. A település többek közt multifunkcionális sportcsarnokot és versenyuszodát kap, szálláshelyeket bővít, bérlakásokat újít fel, és helyreállítja 1061-ben alapított bencés monostorát.

25 éve üresen álló szálló újul meg Nyíregyházán

2016.02.27

Az 1911-ben eklektikus stílusban épült Krúdy szálló eredeti funkcióját állítják helyre Nyíregyházán. A másfél milliárdos beruházással ötcsillagos színvonalú szállodai-szórakoztatóközpont jön létre.

Félezres mélygarázs épül a pesti belvárosban

2016.02.25

A József nádor téri háromszintes garázsban nyilvános WC, elektromos autókhoz töltőállomás és zuhanyzós kerékpártároló is lesz. A kivitelezés jövő kedden kezdődik, a területrendezés, lőszermentesítés és a régészeti munkák után nyár elején indulnak a földmunkák.

Visszanyerné régi fényét a Gellért-szálló egy több milliárdos beruházással

2016.02.24

Befektetési partnert keres a Danubius Hotels a budapesti Gellért szálloda felújítására, a több milliárdos beruházás 1,5-2 évig tarthat.

Jászfényszarun épít gyárat a Thyssenkrupp egy 30 milliárdos fejlesztéssel

2016.02.23

A német tulajdonú cég által gyártott elektronikus kormányrendszerek közt olyan magyar fejlesztés is van, ami fél liter benzint takarít meg 100 kilométerenként. A félezer új munkahelyet teremtő projektet a magyar kormány 10,6 milliárd forintos támogatásban részesíti magas hozzáadott értéke miatt. A magyarországi autóipar termelési értéke 17 százalékkal nőtt két év alatt.

Indulhat a 11 hektáros pécsi sportközpont tervezése

2016.02.22

Hatezres sportcsarnok, másfél ezres versenyuszoda, élményfürdő, edzőcsarnok, atlétikai pálya és további szabadtéri pályák kapnak helyet a szabadidő- és sportközpontban.

A Hajdúságban épült fel a legnagyobb hazai Real üzlet

2016.02.18

Az 1200 négyzetméteres üzlet közel egymilliárdos beruházásból, egyedi építészeti megoldásokkal épült. Magyar tulajdonú, döntően hazai beszállítókkal dolgozik, és a régiós kistermelők termékeit is kínálja. A projektben a Méliusz központ homlokzatát is helyreállították, és további négy üzlethelység épült.

Új szárnnyal bővült, egész évben nyitva lesz a mezőtúri fürdő

2016.02.17

Európai uniós támogatással, 180 négyzetméteres új szárnnyal bővült a Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda, így a jövő szezonban már télen is nyitva lesz. A fejlesztéssel hasznosul a gyógyvíz hőjének hasznosítása, két új medence nyílik, és különböző kezelések indulhatnak.

Megújul a vizes vb-re a Dagály környéke

2016.02.12

A tervek szerint gyalogos és kerékpáros sétány épül a pesti rakpartra a Kossuth tér és Dagály fürdő közé. A vb-helyszínt és a Parlamentet hajóval is összekötnék, így az úszókomplexumhoz kikötő épül. Várhatóan megújul a Dráva utca és a Margitsziget főútja is.

Szent Márton jelentős beruházást hoz a szombathelyi belvárosba

2016.02.11

A Szent Márton templom után megújul Szombathelyen a püspöki palota és székesegyház is, ugyanakkor új burkolatot kap a templom előtti tér, mely a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz a fejlesztés után. Az ötmilliárdos projekt tartalmazza a Berzsenyi tér, a Romkert és a Smiedt Múzeum felújítását is.

Ezer kilométer kerékpárút építését tervezi a kormány

2016.02.09

A 2007 és 2013 közötti fejlesztési időszakban 850 kilométer kerékpárút épült. Jelenleg 750 kilométernyi szakasz építése van előkészítve Magyarországon, a végleges tervekben ezer kilométer kerékpárút építése szerepel.

Négy nagyszabású beruházás készül Nagykanizsán

2016.02.07

Háromezer fős sport- és rendezvénycsarnok, versenyuszoda és konferenciaközpont épül a Zala megyei városban, továbbá felújítják az egykori ferences kolostort. A térség fejlesztéséhez kötődik a már elkészült Mura-program, mely jelentős turisztikai beruházásokat is tartalmaz, de része a vendéglátás, a kertészet, a földművelés, a helyi élelmiszeripari termelés és feldolgozás fejlesztése is.

Jégcsarnok lesz a tatabányai műjégpályából

2016.03.02

Közel 260 millió forintos beruházásból tető kerül a tatabányai jégpálya fölé. A bővítés második ütemében öltözők, szárító és egyéb helyiségek, valamint egy 300 fős lelátó épül. A projekt a helyi jégkorongozóknak, gyorskorcsolyázóknak és a pályát hétvégente használó több ezer embernek teremt bővülő sportolási lehetőséget.​

Közvetlenül a partra épül a balatonlellei luxus üdülőpark

2016.03.01

A 10 ezer négyzetméteres, közvetlen vízparti területen épülő társasház egyedülállónak számít a déli parton. A változatos méretű és elrendezésű lakások mindegyike a Balatonra néz panorámás erkéllyel. A 83 lakásban többek közt elektromos redőny, hőszigetelt üveg és GSM alapú távelérés lesz a fűtőrendszerhez.

Konferenciaközpont, lakópark és jelentős fejlesztések Balatonfüreden

2016.02.29

A most megnyíló Hotel Füred 220 szobával és 800 fős konferencia-központtal várja a vendégeket. A város új uszodát, vitorláskikötőt, megújuló kempinget is kap, és további beruházásokkal készül a 2017-es vizes vb-re.

Zöldmezős és kapacitásbővítő beruházás hoz tízmilliárdot Kecskemétre

2016.02.27

Két újabb német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben. A kormány emellett jelentős energetikai és úthálózati fejlesztéseket indít Kecskeméten és térségében a Mercedes energiaellátásának és elérhetőségének javítására. Az útépítési program több milliárd forint, az energetikai fejlesztés több százmillió forint nagyságrendű.

2,5 kilométernyi szigetelés és új napkollektor a tatabányai fűtőhálózatban

2016.02.26

Az önkormányzati tulajdonú T-Szol Zrt. 2015-ben félmilliárd forintot meghaladó összeget fordított a tatabányai távfűtés korszerűsítésére és az ellátás biztonságának növelésére.

Harminc százalékkal nőtt az építési engedélyek száma

2016.02.24

Tavaly összesen 7612 lakás épült az országban, ugyanakkor több mint 12 ezer építési engedélyt adtak ki – derült ki a KSH szerdai gyorsjelentéséből.

Távhővezeték, sportuszoda és szakképzési centrum épül Szekszárdon

2016.02.24

A kormány által nyújtott több mint 33 milliárdos támogatásból a borvidék és a város közútjai is megújulnak, 100 hektárral bővül a helyi ipari park.

3-as metró: kiírták a közbeszerzést

2016.02.23

A 17,3 kilométeres vonal és a 19 metróállomás teljes megújítását kell megtervezni, továbbá a járműtelep és a diszpécserház részleges rekonstrukcióját. A felújítás első ütemnek még idén meg kell kezdődnie, ebben az északi és a déli szakaszon indulnak meg a munkák.

Ez épül Székesfehérváron a 16 milliárdos támogatásból

2016.02.19

Az ország második legnagyobb sportcsarnoka, 7,5 milliárdos középiskolai campus, új belgyógyászati tömb és intermodális közlekedési központ épül, továbbá 185 hektáros pihenő parkot alakítanak Székesfehérváron a Modern városok programban.

Jövőre indulhat a Keletit Újpalotával összekötő gyorsvillamos építése

2016.02.18

Az új villamos a Keleti pályaudvarig közlekedő 4-es metrót kiegészítve, illetve a túlzsúfolt zuglói buszjáratokat tehermentesítve a Keleti pályaudvar-Thököly út- Bosnyák tér-Csömöri út-Drégelyvár utca-Nyírpalota utca útvonalon át Újpalotáig halad.

Közel hatmilliárdot fektet Zalaegerszeg a vallási turizmusba

2016.02.15

Konferenciaterem, irodák, közösségi helyiségek is lesznek a Zalaegerszegen épülő Mindszenty-múzeumban. A beruházás során felújítják a Göcseji Múzeumot, a Mária Magdolna-plébániatemplomot, a Kvártélyházat, parkolóház épül, és kialakítanak egy zarándokszállást is. A zalai város a Csíksomlyótól Mariazellig tartó Mária-zarándokút egyik regionális központjává szeretne válni.

Kelenföldig ér az 1-es villamos, a Széll Kálmán tértől a Normafáig nyúlik a fogaskerekű

2016.02.12

Két nagyforgalmú villamosvonalat is fejlesztenek a fővárosban, és egy újat is létesítenek. Emellett közel 20 milliárdos fejlesztés vár a fogaskerekűre, melynek elavult szerelvényeit lecserélik, pályáját felújítják, és mindkét irányban meghosszabbítják, így a Széll Kálmán tértől a Normafáig közlekedhet.

Négy éves, 40 milliárdos program a pécsi egyetemen

2016.02.10

A kormány 2016-ban 4,5 milliárd forintot, 2017-ben 12,3 milliárdot, azután évente négymilliárd forint feletti összeget biztosít a Pécsi Tudományegyetemnek, ezt egészítik ki az uniós források. Megújul az orvosi campus és kollégium, modernizálják a klinika és az egészségtudományi kar épületeit, 2020-ig megduplázódhat a külföldi hallgatók száma. A közbeszerzési eljárásoknál kiemelt szempont a pécsi és baranyai vállalkozások részvétele.

Átfogó terv a budai várpalota megújulására

2016.02.09

Újjáépül a budai várpalota több része is: a lovardát, a Csikós udvart, a Főőrségi épületet, a Stöckl-lépcsőt és Szent István-termet is restaurálják. A palota alapterületének 34 százaléka látogatható, a beruházás a Nemzeti Galéria és a Széchenyi könyvtár kiköltöztetésével ezt kétszeresére növeli. Mélygarázsok, lift és rejtett mozgólépcső is épül, megújulnak a várkertek és a várfalak.

Négymilliárdos uszoda épül Pesthidegkúton

2016.02.04

Az úszó és vízilabda eseményekre is alkalmas létesítményt a kormány 300 millió forinttal támogatja. A fővárosi II. kerület a Szent Ferenc Kórház új szárnyához, két új orvosi rendelőhöz, gyógytornateremhez, valamint a Klebersberg-kastély felújításához is állami támogatást nyert a tavalyról megmaradt forrásokból.