2024.03.19, Kedd
Megvan a kivitelezője az új gazdasági övezet nyugati határoló útjának
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Megvan a kivitelezője az új gazdasági övezet nyugati határoló útjának

magyarepitok.hu

2021.07.13. 13:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A Duna Aszfalt építheti meg többek között a több mint 2 kilométer hosszú, 2x1 sávos aszfaltutat.

Hirdetés

A debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez tartozó nyugati határoló út és a hozzá kapcsolódó kerékpárutak, csapadékvíz-elvezető rendszer, szennyvíz- és vízvezetékrendszer, valamint hírközlési hálózat kivitelezési munkáit a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. nyerte el közbeszerzési pályázaton – derült ki az európai uniós közbeszerzési adatokból.

Mint ismert, a debreceni Észak-nyugati Gazdasági Övezetben építi fel új gyárát a BMW, ami a kulcspontja lesz a járműgyártó cég elektromobilitásra épülő stratégiájának.

 

Gondoskodnak bicikliútról és vízvezetékről

A projekt során több mint 2 kilométer hosszan épül 2x1 sávos aszfaltút csatlakozó sárrázó burkolatokkal és párhuzamos mezőgazdasági utakkal, valamint 2,1 kilométeren önálló kerékpárút is létesül.

A csapadékvíz elvezetésére 170 méter zárt és 4,3 kilométer nyílt csapadékvíz-elvezető árok és folyóka épül, továbbá elkészül másfél kilométeren vízvezeték és szennyvíznyomó vezeték szennyvízátemelővel, illetve nyomáscsökkentő állomással.

A közvilágítási hálózat kialakítása során 144 méter közvilágítási kábelt fektetnek le és közvilágítási rendszert telepítenek, mely magába foglalja az oszlop állítást, illetve a kandeláberek és a világító testek felszerelését. A projektnek hírközlési alépítmény-hálózat, valamint optikai kábel behúzása is része.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Debrecenútépítés

Hírlevél

Hirdetés