2024.06.15, Szombat
Így néz ki az M35-ös autópálya legújabb csomópontja - videó
Fotók: NIF Zrt.

Így néz ki az M35-ös autópálya legújabb csomópontja - videó

magyarepitok.hu

2022.07.14. 18:46 - Hegedűs Gergely

A csomóponttól keleti irányban Debrecen-Józsa település, míg nyugati irányban az új BMW-gyár felé épül bekötőút, előbbinél már szerződést kötöttek, utóbbinál elrajtolt a közbeszerzés.

Hirdetés

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bejelentette, hogy véget értek az M35-ös autópályán felépített józsai csomópont munkálatai. A fejlesztést hazai költségvetési forrásból a COLAS Út Építőipari Zrt. végezte el nettó 4,3 milliárd forintos értékben.

Fotók: NIF Zrt.

A projekt műszaki átadás-átvételi eljárását 2022. június 20-án zárták le, a csomópont előreláthatólag augusztusban nyílik meg a forgalom előtt.

A projekt lezárásáról lapunk is beszámolt nemrég a Colas közösségi bejegyzése alapján, a beruházó most egy videót is közzétett a honlapján az elkészült csomópontról:

 

A projektben egy teljes értékű négysávos csomópont épült a hozzá kapcsolódó csomóponti ágakkal és közvilágítással az M35-ös autópályán, a Debrecen közelében fekvő Józsa térségében. Emellett két többsávos körforgalmú csomópont, valamint egy kétnyílású, 51,6 méter felszerkezeti hosszúságú, közel 1000 négyzetméter felületű híd is létesült.


Két bekötőút is épül a csomóponthoz

Az új csomópont egyrészt az új BMW-gyárnak otthont adó Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet megközelítését szolgálja majd, másrészt autópálya kapcsolatot biztosít Józsa település eléréséhez. A BMW-gyárnak helyt adó ipari övezethez a csomópont nyugati oldalon csatlakozó út vezet majd: az északi bekötőút közbeszerzési eljárása 2022. június 1-én elkezdődött a NIF közleménye szerint a debreceni ömkormányzat megrendelésében.

A csomóponthoz keletről csatlakozó józsai bekötőút megvalósítására irányuló közbeszerzési eljárás már lezárult, a szerződéskötésre 2022. június 23-án került sor. A beruházás megvalósítási ideje a munkaterület átadás-átvételtől számított 270 nap. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően válik lehetségessé az, hogy Józsának önálló autópálya-csomópontja legyen.

A projekthez szorosan kapcsolódik az M35-ös autópályán néhány kilométerrel délebbre, lóhere formájúvá átépített 354-es csomópont, amelyet a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezett.

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ColasM35-ös autópályaDuna Aszfalt Zrt.

Hírlevél

Hirdetés