2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Átadták a Szolnok-Tiszasüly összekötő út felújított szakaszát
Illusztráció - Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Átadták a Szolnok-Tiszasüly összekötő út felújított szakaszát

MTI

2022.10.03. 11:32 - Kalácska-Nagy Nóra

A Szolnok és Besenyszög-Szórópuszta közötti mintegy 2,3 kilométernyi szakasz kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft. volt.

Hirdetés

Nehéz időszak áll előttünk, de a Magyar falu program fejlesztéseit ennek ellenére is az eddigi ütemben kell folytatni, és ha ez sikerül, a kistelepülések sikerre vannak ítélve - jelentette ki Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Szolnok-Tiszasüly összekötő út egy felújított szakaszának átadásán, Besenyszög-Szórópuszta közelében, szeptember 29-én.

Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója tájékoztatása szerint a Szolnok és Besenyszög-Szórópuszta közötti szakasz kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft. volt, a felújítás bruttó 591 millió forintból készült el.

Az igazgató jelezte: az idén Jász-Nagykun-Szolnok megye 1369 kilométer hosszú úthálózatán több mint 10 milliárd forint értékben végeznek el hasonló munkákat. Legutóbb a Tisza ártere mentén haladó Tiszasüly-Kőtelek útszakasz újult meg a 3224-es jelű úton.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszédet mond a Szolnok-Tiszasüly összekötő út felújított, 2,3 kilométer hosszú, Szolnok-Szórópuszta közötti szakaszának átadásán Besenyszög-Szórópuszta közelében 2022. szeptember 29-én. MTI/Mészáros János

Fontos eredmény a 3224-es számú út legrosszabb állapotú szakaszainak rendbetétele

Gyopáros Alpár ígéretet tett arra, hogy a Magyar falu program finanszírozásában megújult és már átadott útszakaszokon túl a még tervezés alatt állók is el fognak készülni. Emlékeztetett: a program 2018-as meghirdetésekor a kitűzött célok között volt a falvakban lakók életminőségének javítása és ezáltal a kistelepüléseken demográfiai fordulat elérése.

Mára a Magyar falu program beruházásainak köszönhetően 1200 kistelepülésen megállt a népességcsökkenés vagy a lakosságszám emelkedése tapasztalható. Szavai szerint ehhez szükség volt a helyi intézmények, belterületi utak, járdák, a szolgáltatások minőségének javítására, a hiányzók pótlására, továbbá a közösségi élet felpezsdítésére. Fontos volt a kistelepüléseket egymással és a városokkal összekötő utak korszerűsítése is, amelyek a biztonságosabb közlekedés lehetősége mellett a falvak vonzerejét, népességmegtartó képességét növelik - tette hozzá.

Három év alatt több mint 3000 kilométernyi mellékút újult meg, a "soha nem látott ütemű fejlesztéshez" a Magyar Közút Zrt. saját gépparkjának jelentős fejlesztése is hozzájárult - mutatott rá a kormánybiztos.

Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte: a Szolnok-Tiszasüly összekötő út rossz állapota sürgős beavatkozást kívánt, ezt a környező településeken megjelenő társadalmi igény is alátámasztotta.

A lakosság, a polgármesterek, a Magyar Közút és a kormány összefogásának eredménye a most átadott, mintegy 2,3 kilométernyi szakasz, amely Csataszög, Hunyadfalva Kőtelek és Nagykörű lakói számára közelebb hozta a megyeszékhelyt és annak minden lehetőségét

 - fogalmazott.

Lovász Tibor, Kőtelek polgármestere hangsúlyozta: a környékbeli települések lakói és az ide érkezők számára fontos eredmény a 3224-es számú út legrosszabb állapotú szakaszainak rendbetétele. A most átadott 2,3 kilométeres részen kívül több helyen jelenleg is tart a felújítás - jegyezte meg. Ahogyan országszerte, úgy ebben a térségben is a gazdaság és a vidék fejlődésének alapfeltétele a jó úthálózat kialakítása - húzta alá.

ÚtépítésStrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.Magyar falu program3224-es útútfelújításSzolnokTiszasüly

Hírlevél

Hirdetés