2024.04.20, Szombat
Videón az idei útfejlesztések egyik leglátványosabb mozzanata
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Videón az idei útfejlesztések egyik leglátványosabb mozzanata

magyarepitok.hu

2023.02.27. 15:23 - Hegedűs Gergely

A déli járat lyukasztása ünnepi hangulattal járt együtt a Dömper, a Subterra-Raab és a Pannon-Doprastav által kivitelezett projektben.

Hirdetés

Az idei hazai útfejlesztések egyik leglátványosabb mozzanatát örökítette meg egy videón a Magyar Építők stábja. Az M85-ös gyorsforgalmi úton az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épülő alagútban immár az északi járat lyukasztása is megtörtént, vagyis sikeresen ért össze a két irányból zajló fejtés.

A 780 méter hosszú alagútpárt az M85-ös autóút zárószakaszán alakítják ki, amely Fertőrákos csomópont és az országhatár között épül meg a Dömper Kft., Subterra-Raab Kft., Pannon-Doprastav Kft. alkotta SDD konzorcium kivitelezésében. Ahogy az a videón is látszik, a két brigád összeérése ünnepi hangulattal járt együtt, amit a kézfogások és az átadott virágok is jeleznek.

A déli járat lyukasztása már tavaly nyáron megtörtént, ennek megfelelően ott már zajlik a végleges szerkezet betonozása, amelyről a közeljövőben fotógalériával, cikkel és videóval is jelentkezünk.

ÚtépítésDömper Kft.Subterra-Raab Kft.Pannon-Doprastav Kft.SopronalagútM85-ösÉpítési és Közlekedési MinisztériumDuna Aszfalt Zrt.

Hírlevél

Hirdetés