2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Négynyomúsítják Debrecen egyik közlekedési ütőerét a BMW-gyár mellett
illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Négynyomúsítják Debrecen egyik közlekedési ütőerét a BMW-gyár mellett

magyarepitok.hu

2023.09.06. 16:33 - Szabó Ákos

A 35-ös út 354-es út és Józsa közötti szakaszához keresik a tervezőt, miután a forrást már biztosították.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban két hatalmas infrastrukturális forrás elérhetővé válását is bejelentették Debrecenben. A mintegy 112, illetve 175,5 milliárd forint értékű csomagokban többek között vasúti, vízügyi és közútfejlesztési projektekre kerül sor.

Ez utóbbiak közül többet is bemutattunk egy az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) által közölt összefoglaló alapján, melyben azt írták: többek között a 35-ös főút négynyomúsítására tervezési közbeszerzési eljárás indul el 2023. harmadik negyedévben. Egy, a leírásnak megfelelő kiírás meg is jelent szeptember 4-én az uniós közbeszerzési értesítőben.

 

 

Ebben a 35-ös út 2,4 kilométeres, jelenleg 2x1 sávos szakaszának 2x2 sávosra bővítésére keresik a tervezőket. Az érintett pálya a 354-es főút és a Debrecen-Józsa belterülete között található Sillye Gábor utca között fut, javarészt külterületen.

Az építkezés egyrészt a közeli BMW-gyár és a környező üzemek gazdasági tevékenységéhez is fontos, a józsai agglomeráció lakóinak is jól jön, valamint Debrecen közlekedését általánosan is javítja.

 

Három csomóponton is dolgoznak majd

A 2,4 km hosszú szakasz jelentős része lakott területen kívüli, 250 méteren halad csak belterületen. A projektben három szintbeni csomópont fejlesztését is megtervezik:

  • a 35-ös főút - Sillye Gábor utca,
  • a 35-ös főút - Vállalkozók útja,
  • valamint a 35-ös főút - 354-es főút találkozásánál.

Az ajánlatokat a kiírástól számított egy hónapon belül várják, a nyertes tervezőnek az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése mellett az építési engedélyek megszerzése is a feladatai közé tartozik majd.

ÚtépítésDebrecenÉpítési és Közlekedési Minisztériumútépítés35-ös útBMW-gyár

Hírlevél

Hirdetés