2024.09.02, Hétfő
Elkészült az M85-ös 2x2 sávos alagútja
Fotó forrás: Lázár János Facebook-oldala

Elkészült az M85-ös 2x2 sávos alagútja

magyarepitok.hu

2024.07.17. 15:07 - Szabó Ákos

A próbaüzem és az útszakasz forgalomba helyezési engedélyezése következik, az autósok ezt követően fogják birtokba venni a 780 méter hosszú Bécsi-dombi alagútpárat.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk lapunkban a Sopron melletti 2x2 sávos alagútról, mely az M85-ös gyorsforgalmi út zárószakaszának része. A projekt kivitelezésére az SDD Konzorcium vállalkozott (a társulás tagjai a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft).

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházása a 780 méteres alagútpár mellett a Fertőrákos csomópont és a soproni országhatár közötti 4,2 kilométeres négysávos út kivitelezését is tartalmazza, továbbá az északnyugati soproni elkerülő út megépítését is  (a teljes projektről legutóbb ennek átadása alkalmából írtunk, míg az alagútról a szerkezetépítés lezárulta kapcsán).

 

 

Most arról érkezett hír, hogy elkészült a 780 méter hosszú alagútpár elkészült (azért beszélünk alagútpárról, mert 2x2 sávos szakaszon halad és a kialakítása is ennek megfelelő). Az információt Lázár János építési és közlekedési miniszter tette közzé Facebook-posztban, több fotóval együtt.

 

 

Rendkívül sok eszköz szolgálja a biztonságot

A tárcavezető leírta még: a biztonságos és balesetmentes közlekedést 34 kamera, segélykérő és tűzjelző nyomógombok, a forgalomirányítás LED táblái, burkolathőmérséklet jelzők, forgalomszámláló eszközök, útburkolati aktív prizmák, a fénysűrűségmérő szenzorok, szellőztető ventilátorok, hang -és fényjelző készülékek és hangszórók szolgálják.

 

 

Hangsúlyozta,

ez az első olyan magyarországi gyorsforgalmi úti alagút, amely tisztán állami beruházásban valósult meg.

Végül a miniszter posztjából többek között az is kiderült, hogy az év egyik legnagyobb hazai útépítési projektjéhez tartozó Bécsi-dombi alagútra ezután próbaüzem, majd a forgalomba helyezési engedélyezés vár.

ÚtépítésDömper Kft.Duna GroupDuna Aszfalt Zrt.M85-ösalagút

Hírlevél

Hirdetés