2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Rengeteg új parkoló kialakításával folytatódik a tram-train építése
Illusztráció (Wikimedia/Eastpath)

Rengeteg új parkoló kialakításával folytatódik a tram-train építése

vasarhely24.com, magyarepitok.hu

2020.03.20. 15:46 - Gyöngyösi Klaudia

A 94 P+R parkoló mellett 288 B+R parkolót és 485 kerékpártámaszt is kialakít a kivitelező Strabag.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejelsztő Zrt. (NIF) legfrissebb tájékoztatása szerint idén is folytatódnak a tram-train munkálatai Hódmezővásárhelyen – derül ki a vasarhely24.com cikkéből. Tavaly ilyenkor a népkerti állomáson a kábelalépítmény, valamint a témfalépítés folyt, míg Kopáncson az aknaépítéssel foglalkoztak a Strabag Zrt., a Swietelsky Kft. szakemberei.

A projekt jelenlegi szakaszában 50 darab P+R autóparkolóhely és 88 darab kerékpárnak alkalmas tároló (B+R) épül majd a Népkert Vasútállomásnál.

Továbbá számos ilyen jellegű fejlesztés is a beruházáshoz tartozik, így:

  • a Bartók Béla utcánál 66 darab B+R és 162 darab kerékpártámasz,
  • a Hősök terén 88 darab B+R és 100 darab kerékpártámasz,
  • a Kossuth téren 72 darab kerékpár támasz,
  • a Kálvin téren 46 darab B+R 152 darab kerékpártámasz,
  • a Nagyállomás területén pedig 44 darab P+R autóparkolóhely és 88 darab B+R kerékpárnak alkalmas tároló kap helyet.

A tervek szerint mindezt májustól augusztusig végzi a kivitelező.

A Szőnyi utcában befejeződtek vágányépítési munkálatok és elkezdődött az út és járda építése. Továbbá áprilistól megkezdődhet a Nagyállomás mellett a villamos végállomásának kiépítése is, miután április hónapban befejeződik a közel 100 éves Kakasszéki csatorna tégla falazatának és aknáinak megerősítése. Jelenleg a Kossuth téren és az Andrássy út elején zajlik gőzerővel az építkezés.

 

Mi is az a P+R?

A park and ride, rövidítve: P+R, jelentése parkolni és utazni vagy parkolj le, és utazz. Ez olyan parkolók megnevezése, amelyet közvetlenül egy tömegközlekedési eszköz megállója, vagy annak közvetlen közelében hoztak létre.

Ennek köszönhetően a városba tartók ott leparkolhatják járműiket és átszállhatnak a városközpontba tartó közösségi közlekedési eszközök egyikére.

VasútfejlesztésStrabagSwietelsky Magyarország Kft.Swietelsky Vasúttechnika Kft.tram-trainHódmezővásárhelyNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés