2023.03.31, Péntek

A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésében valósul meg, a generálkivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. végzi.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy látványosan halad a Rákóczi híd közvetlen szomszédságában lévő Déli összekötő vasúti híd projektje. Most újabb eseményről tudósíthatunk; hétfőn sor került a hídépítéseknél hagyományos hordógurításra is a DÖVH második elkészült hídján.

A képre kattintva galéria nyílik

A hordógurítás szokása abból a hiedelemből ered, hogy aki elsőként megy át a hídon, azt balszerencse éri, hogy ezt elkerüljék a hordók „kelnek át” először a hídon.

„Amikor az első hidat átadtuk azt hittük, hogy nagy meglepetés nem fog már minket érni, de meg kell nyugtassak mindenkit a második híd is legalább annyi kihívás elé állította a csapatot mint az első. De itt vagyunk, elkészült, köszönöm minden részvevőnek a fegyelmezett munkáját és mindenkinek gratulálok” – mondta el helyszíni nyítóbeszédében Sereg Tamás hídépítési vezető.

 

Hamarosan a harmadik híd is megújulhat

A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésében valósul meg, a generálkivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. végzi. Az engedélyezési terveket és a híd kiviteli terveit a Főmterv Zrt., a MSC Kft. és a Speciálterv Kft. mint társtervezők készítették.

Az építkezés elején pedig arról közöltünk cikket, hogy cölöpalapozási feladatokat látott el a projekten a mélyépítésben jártas HBM Soletanche Bachy Kft.

 

„A jövő év elejét pedig azzal kezdjük, hogy az utolsó, harmadik hidat is elbontjuk és egy újat varázsolunk a helyére, viszont most gurítsuk át a hordót és adjuk meg a tiszteletet a hídnak” – zárta beszédét Sereg Tamás.

A beruházás célja az elsőszámú Budapest−Hegyeshalom vasútvonalon lévő Déli összekötő vasúti Duna-híd korszerűsítése. A híd felszerkezetei mára leromlott állapotúak, fő tartószerkezetük komolyan károsodott volt.

Galéria

VasútfejlesztésDuna Aszfalt Zrt.Déli összekötő vasúti Duna-hídNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Budapest Fejlesztési Központ (BFK)Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.Speciálterv Építőmérnöki Kft.MSC Kft.építőipari cégekHBM Kft.Budapesthídépítés

Hírlevél

Hirdetés