2024.04.17, Szerda
Számokban és videóban hoztuk el, mi minden készült el a felújított Gödöllő-Hatvan vasútvonalon  
fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Számokban és videóban hoztuk el, mi minden készült el a felújított Gödöllő-Hatvan vasútvonalon  

magyarepitok.hu

2022.05.27. 12:00 - Bíró Beáta

31 darab vasúti műtárgyat újítottak fel, illetve építettek, három futballpályányi új peront alakítottak ki – több érdekes adat derül ki ebben a videoban arról, hogy mi minden készült el 2021 decemberében a Gödöllő-Hatvan vasútvonalon.  

Hirdetés

Képekben és látványos videófelvételen is bemutattuk már a felújított, decemberben átadott Gödöllő-Hatvan vasútvonalat. A szakasz pályaépítését a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végezte. 27 kilométeres pályát építettek át és korszerűsítették a felsővezeték hálózatot is - a munkálatokról gyakran beszámoltunk. Most azonban olyan adatokat szedtünk össze a sikeres projektről, amilyenek hasonló összefüggésben még sehol nem voltak láthatók. Adatvizualizációs videonkból kiderül például, hogy három futballpályányi peront és 127 teniszpályányi zajvédő fal épült a beruházás során.

 

 

A Gödöllő - Hatvan vonalszakasz korszerűsítésének részeként új különszintű vasúti kereszteződés épült Gödöllőn a vasútállomás szomszédságában lévő Köztársaság útnál. A korábbi szintbeni útátjárót kiváltva 143 méteres hosszúságú hídszerkezet jött létre a Swietelsky Vasúttechnika Kft. munkájával. Erről egyik korábbi cikkünkben írtunk részletesen, a Kónya Viktor projektvezetőtől kapott részletes információk alapján.

A Gödöllő-Hatvan vasútvonal felújítása a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Budapest-Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítésén belül valósult meg. 

VasútfejlesztésSwietelsky Vasúttechnika Kft.vasútfejlesztésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)GödöllőHatvan

Hírlevél

Hirdetés