2024.04.23, Kedd
Videón mutatjuk meg, hogyan került helyére az új budapesti Duna-híd szerkezetének utolsó része
Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Videón mutatjuk meg, hogyan került helyére az új budapesti Duna-híd szerkezetének utolsó része

magyarepitok.hu

2021.03.17. 14:51 - Szabó Ákos

A Déli összekötő vasúti híd harmadik pályájának helyet adó új átkelő helyére került a Duna Aszfalt munkájával, az eddig használt kettő rekonstrukciója is jön.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk a főváros egyik legjelentősebb projektjéről, a Rákóczi híd mentén futó Déli összekötő vasúti híd újjáépítéséről és bővítéséről. Miután nemrég hírt adtunk a hídépítők hordógurító ünnepléséről, melyet az 510 méteres átkelő szerkezetének elkészültével tartottak, most videón megmutatjuk azt is, hogyan került a hat hídelem közül az utolsó kettő a helyére.

 

 

A kivitelező Duna Aszfalt Zrt. megbízásából a többszáz tonnás elemekkel manőverező szakembereket és gépezeteket a magyarepitok.hu munkatársai által készített videó örökítette meg, a cég pedig közzé is tette azt közösségi média felületein.

 

A Déli körvasút első része épül

A beruházás a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. együttműködésében épülő Déli Körvasút első fejlesztési üteme. Az engedélyezési terveket és a híd kiviteli terveit a Főmterv Zrt., a MSC Kft. és a Speciálterv Kft. mint társtervezők készítették.

A Déli összekötő vasúti híd bővítése és korszerűsítése a Déli Körvasút fejlesztésének egyik kulcseleme: a kivitelezés révén nemcsak kettőről három vágányosra bővül a körvasút, hanem a régi, rossz állapotú vasúti hídrészeket is kicserélik.

A munkálatoknak most ez a második része kerül majd fókuszba.

YoutubeDuna Aszfalt Zrt.Déli összekötő vasúti Duna-hídBudapest Fejlesztési Központ (BFK)Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.Speciálterv Építőmérnöki Kft.MSC Kft.hídépítéshídfelújításBudapestDéli körvasút

Hírlevél

Hirdetés