2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Lépett az ÉVOSZ az építőipari megrendelésállomány megőrzése érdekében
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Lépett az ÉVOSZ az építőipari megrendelésállomány megőrzése érdekében

magyarepitok.hu

2020.04.02. 13:27 - Hegedűs Gergely

A szövetség tapasztalatai szerint az állami és önkormányzati megrendelési körben a projektek előkészítése lelassult, az ajánlatkérések számossága csökken. A kereslet fenntartását az állami megrendelések biztosíthatják.

Hirdetés

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) levélben kereste meg az ágazatért felelős államtitkárt. A Boros Anitának címzett levél kimondott célja az építési-beruházási kereslet drasztikus visszaesésének elkerülése.

Az összegzésből kiderül, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kérésére a szövetség hetente ad helyzetértékelést a koronavírus miatt kialakult helyzetről, összegezve az építőipari szereplők jelzéseit és javaslatait. Az ÉVOSZ tapasztalatai szerint általános az a vélemény, hogy a cégek folyamatosan szeretnének dolgozni és aktív foglalkoztatással megtartani a munkahelyeket és a dolgozókat.

"Ehhez folyamatos megrendelésekre van szükség" - hangsúlyozza a levél. "Az ÉVOSZ részéről szorgalmazzuk annak átgondolását, hogy milyen állami és önkormányzati megrendelésekkel, építési-beruházási feladatok kitűzésével, előrehozatalával lehet mérsékelni a kereslet visszaesését. 

A szervezet ugyanis azt tapasztalja, hogy az állami és önkormányzati megrendelési körben is a projektek előkészítése lelassult, az ajánlatkérések számossága csökken, az ágazat rendelésállománya fokozatosan esik vissza. "Ezt a folyamatot meg kell állítani, a vészhelyzet megszűnésére készülve pedig állami/önkormányzati megrendelési csomagot indokolt előkészíteni" - mutat rá a levél. "A fentieket alátámasztó anyagipari, tervezői, kivitelezői kapacitásmérleg összeállításában  az ÉVOSZ is vállal feladatot."

Iparági hírekkoronavírusÉVOSZépítőiparközbeszerzés

Hírlevél

Hirdetés