2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Egyedülálló zöld innováció az építőiparban
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Egyedülálló zöld innováció az építőiparban

magyarepitok.hu

2020.04.28. 07:13 - Almási Krisztina

A MEVA Zsalurendszerek Zrt. által kínált építési megoldás lehetővé teszi, hogy környezetkímélő és költséghatékony módon valósuljon meg a kivitelezés.

Hirdetés

Az építőiparban is a gyors és zöld technológiák térhódításának lehetünk tanúi: az innováció fókuszába a környezetterhelés csökkentése, az energiamegtakarítás, vagy az élőmunka hiánya ihlette megoldások kerültek. Ezek az elvek egy ritkán említett területen, a zsaluzásban is terítékre kerültek: műanyag zsaluhéjjal vagy akár 60 %-kal gyorsabb zsaluzással.

A fenntartható fejlődést szem előtt tartó, a környezet védelméért elhivatott cégek szakemberei sorra mutatják be a klímavédelemhez hozzájáruló megoldásaikat, újításaikat. Ezek között a régmúltra nyúlik vissza a MEVA találmánya: a 2000 óta alkalmazott, 100 %-ban famentes, a számtalanszor felhasználható és újrahasznosítható műanyag alkus zsaluhéj, amely Magyarországon a zsaluzásban érdekelt cégek kínálatában egyedülálló technológia.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Számtalanszor újrahasználható a MEVA megoldása

Ennek az ökológiai szempontból is kedvező megoldásnak számos előnye van:

  • bármilyen formára és térgeometriai alakzatra alakítható,
  • egyszerű felújítással számtalanszor felhasználható,
  • nagy mennyiségű fa felhasználását teszi elkerülhetővé,
  • és környezetkímélő zsalutechnológia egy-egy nagyobb mennyiségű beton beépítő beruházás esetén.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Így a beton, miközben formaadó anyag és térformáló eszköz, az építészeti eszköztár fontos, mégis takarékos része is lehet. A MEVA „alkus” zsalutechnológiája ugyanakkor nemcsak a nagyberuházásokat gyorsító, költséghatékonnyá és zöldebbé tevő eleme, de a kisebb költségvetésű, akár gyorsan kivitelezhető családi házak homlokzati kialakításához is számos előnyt kínál.

A MEVA az alkus műanyag zsaluhéj feltalálója és egyedüli forgalmazója.

A cég szakemberei azt is büszkén osztották meg, hogy a műanyag zsaluhéj 20 éves pályafutása alatt érvényes 7 év garanciális idő egyetlen esetben sem adott nekik feladatot: senki nem jelzett problémát, nem volt panasz.


Extra gyors kivitelezést tesz lehetővé

A környezetkímélő famentes technológia mellett a másik kihívásra – az előmunkát kímélő gyors építésre – is a MEVA kínálja a megoldást. A Baselben épült úgynevezett „Bau1” torony a maga 178 méteres magasságával Svájc legmagasabb épülete lett. A kivitelezés során a 41 emelet magas épület a MEVA zsalumegoldásainak köszönhetően extrém gyorsan, hetente egy emeletet növekedett.

 

A Roche Bau 2 építése (MEVA Zsalurendszerek Zrt.)


Akár 60 %-kal gyorsabb zsaluzás

A keretes falzsalurendszerek teljesítményét és összeszerelési idejét mérő és dokumentáló szervezet legújabb, 2019. évi kiadványában (Handbuch Arbeitsorganisation Bau) tette közzé az eredményt, miszerint a MEVA Mammut XT bármely, a piacon jelenleg elérhető rendszernél időtakarékosabb.

A termék kifejlesztésének elsődleges célját, hogy a legkevesebb kiegészítővel és előszerelés nélkül lehessen egyoldali átkötésű falzsaluzatot használni, az eredmények egyértelműen visszaigazolták. Az adatok szerint az összetett falak esetén a második helyezettnél 25 %-kal, a harmadik helyezettnél 39 %-kal, a hagyományos kétoldali átkötésű megoldásnál akár 60 %-kal is gyorsabban lehet a zsaluzatot összeállítani.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Mindez a jellemzően szakemberhiányos időben komoly előnyt jelenthet a technológiát alkalmazó beruházóknak Magyarországon is.

A MEVA acélkeretes falzsaluk profilvastagsága, ebből adódó kiemelkedő terhelhetősége, az évtizedek óta alkalmazott műanyag zsaluhéj legendás kopásállósága, a tűzihorganyzott felületkezeléssel bizonyítottan olyan tartósságot kínál a zsalueszközök tulajdonosának, amellyel ténylegesen több generáció is dolgozhat a jövőben, a jövőnkért.

További információ: www.meva.net

Galéria

Iparági hírekMEVA Zsalurendszerek Zrt.innovációzöld megoldásoktechnológiazsaluzat

Hírlevél

Hirdetés