2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A tapolcai vasútállomást is elérte a MÁV fejlesztési projektje

A tapolcai vasútállomást is elérte a MÁV fejlesztési projektje

kozbeszerzes.hu, vemevszer.hu, mavcsoport.hu

2016.07.24. 10:04 - Hegedűs Gergely

A veszprémi VEMÉV-SZER kivitelezésében újul meg az észak-balatoni vasútvonal egyik állomása.

Hirdetés

A VEMÉV-SZER Kft. nyerte el a Tapolcai vasútállomás épületének műemléki igényű felújítására kiírt közbeszerzést. A Közbeszerzési Hatóság honlapja szerint a munkálatokat nettó 376 millió forintért végzi el a kivitelező a Veszprém megyei településen. A projektben az állomásépület mellett a forgalmi épületet és a raktárépületet is felújítják. Az épületek mellett lecserélik az útburkolatot és a járdát, K+R parkolót, taximegállót és akadálymentes parkolókat is létesítenek.

A beruházás annak a 36 milliárd forintos közlekedésbiztonsági projektnek a része, melyben a MÁV vasútvonalakat, állomásokat és járműdiagnosztikai eszközöket fejleszt, és egyes állomásokon kormányablakokat alakít ki a KÖZOP forrásaira támaszkodva.

A veszprémi székhelyű VEMÉV-SZER Építő és Szerelőipari Kft. 1991-ben alakult, a honlapja szerint 130 főt foglalkoztat. Profilja a magasépítés mellett épületgépészeti, villanyszerelési és asztalosipari tevékenységre, továbbá építőanyag-forgalmazásra, faipari termékgyártásra is kiterjed, emellett ingatlanok forgalmazásával és gépek bérbeadásával is foglalkoznak. A cég bemutatkozójában az áll, hogy a VEMÉV-SZER-t folyamatos kapacitásbővülés jellemzi, a világhálón elérhető adatok szerint utolsó éves árbevétele 7,4 milliárd forint volt.

A társaság generálkivitelezésében épült meg a tavaly decemberben építőipari nívódíjban részesített Kogart galéria Tihanyban.

Mi épül?építőipari cégekvasútfejlesztésVEMÉV-SZER Kft.

Hírlevél

Hirdetés